vrijdag 20 juli 2018

Teakhout verven

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.


Onbehandeld teakhout verven Zoals gezegd kunnen de olie en andere stoffen in het teakhout zorgen voor problemen met het hechten van de verf. Een verflaag die als een afsluitende film over het hout ligt kan daardoor niet goed hechten of zelfs gaan bladderen. Dit is de reden dat je op teakhout het best Abbondanza krijtverf kunt gebruiken omdat. Meubels van teakhout verven is net weer even iets anders dan andere houten meubels een kleurtje geven. Teak is namelijk van nature een vettige houtsoort.


Teakhout verven

Als het hout ook nog eens goed is onderhouden met olie kan het heel lastig zijn om hier een verflaag op aan te brengen. Regelmatig krijgen wij vragen over het verven van teak. Omdat teakhout van nature vettig is, vergt het iets meer werk om dit goed te behandelen.


Teak hout verven met Annie Sloan Chalk paint is dat nu wel of niet mogelijk. Er gaan heel erg veel verhalen rond over het verven van teakhout. En daarom willen wij u graag uitleggen wat nu wel of niet kan.


Teakhouten meubels beitsen. Het hout wordt vaak gebruikt voor het maken van tuinmeubels, omdat het beter bestand is tegen weersinvloeden. Voor je teak hout gaat verven met krijtverf test het hout Spuit het hout in met water en zodra je ziet dat er kleine balletjes in het water komen is dat het signaal van olie. Olie trekt in het hout en kan je er niet zomaar uit krijgen. Normaal moet je altijd ontvetten met St Marc maar bij teak hout heeft dat geen enkele zin.


Op de themapagina over teakhout leggen we je uit hoe je teak kunt behandelen. Wat moet je doen bij bloedend hout? Je kunt het best direct nadat je merkt dat het hout bloedt een aantal lagen Abbondanza Schellak aanbrengen. Verf altijd een laag nat over nat en laat de verschillende lagen goed drogen voor je begint met de volgende laag. Het maakt niet zoveel uit of je verf op waterbasis of terpentinebasis gebruikt, het heeft beide zijn voor en nadelen, waterverf droogt sneller, maar het duurt weken voor het helemaal uitgehard is.


Het verven van teakhout vergt een iets andere behandeling dan andere houtsoorten. Als het hout dan ook nog goed is onderhouden met een olie wordt het moeilijk het nog te verven. Maar als het hout niet is onderhouden worden het makkelijker en lukt het met de volgende voorbereiding. Je ziet dan nog steeds de mooie nerfstructuur waar teakhout om bekend staat door de verf heen komen.


Dit geeft een prachtig resultaat! Zoals je ziet is teakhout lichter maken een klus waar echt iedereen mee uit de voeten kan. In de watersport gebruiken ze coelan urethaan lak voor teakhout en dat werkt prima, maar dat is wel duur. Reken op over de 1euro aan verf en er gaan veel uren inzitten.


Teakhout verven

Een andere nieuwe methode is de teak met epoxy af te sluiten en daar overheen te schilderen maar daar heb ik zelf nog geen resultaten van gezien. Klik dan op deze link om naar de StopLoss Bags-pagina te springen. Ik ben een buitentafel aan het maken van masief teakhout. Mijn plan is om deze met een transpirante lak te lakken.


Hoe behandel ik het hout alvorens te lakken en welke typen lakken zijn geschikt? Ik heb het idee dat het hout wat vettig aan voelt, is dat een van de eigenschappen van teak? Het teakhout leent zich daar in principe goed voor. Hoe kan ik mijn teak ( salon ) tafel het beste beschermen ? Vaak heeft een teak ( salon ) tafel veel te verduren.


Teakhout verven

Aan de tafel wordt gegeten, gewerkt of een spelletje gedaan. De tafel is het middelpunt van deze gezelligheid. En daar lenen teak tafels zich uitermate goed voor. Koloniale meubels verven met Annie Sloan Chalk Paint leer je bij de The Shabby Shed. De Annie Sloan winkel en webshop in Nijkerk.


Wij geloven in producten van hout met een verleden. Echt hout heeft in onze ogen een eigen karakter en verleden. Hout dat is ‘gerijpt’ en gevormd door intensief gebruik en het verstrijken van de tijd. Gemiddelde leestijd: minuten Kleur olie.


Kleur olie en beitsolie kunt u prima gebruiken om uw onbehandelde meubels een andere kleur te geven. Vooral op houtsoorten die erom bekend staan last te hebben van ‘bloedingen’ na het verven met bijvoorbeeld krijtverf, is dit een prima alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts