dinsdag 31 juli 2018

Rails ophangen plafond

Werkwijze gordijnrails ophangen. Hoe lang moet de rail worden? Meet de breedte van het raam, zodat je zeker weet dat de gordijnen later goed hangen. Zaag de rail met een scherp zaagje op de juiste lengte af. Bij een beton plafond wel de pluggen mee bestellen.


Ook bij deze railsystemen blijft het eenvoudig om kunstwerken of voorwerpen te wisselen.

En op kantoor laat een “Whiteboard” zich ook gemakkelijk op de juiste plaats en hoogte hangen d. Sluit de runners op met de eindstop. Schroef de rail met de steunen tegen het plafond. Het ophangen van gordijnrails is niet erg lastig, maar je moet dit wel nauwkeurig doen.


Hierbij is vooral de voorbereiding erg belangrijk, bijvoorbeeld bij het afzagen van de rails en bij het (met potlood) tekenen van de boorgaten voor de plafondsteunen. Werk nauwkeurig en je weet zeker dat je de rails goed ophangt. Gordijnrails ophangen lijkt een simpel klusje, dit kan echter heel anders uitpakken.


Boormachine voor een houten wand of plafond.

Allereerst is het belangrijk te weten hoe het plafond waaraan de gordijnrails komt te hangen is opgebouwd. Beton of gips al dan niet gestuct, of een ouder plafond gestuct op riet of op stucgaas. Op deze basislat komen de schroeven waarmee je de U-railsteunen kunt ophangen (om de cm).


Steunen eerst aan de rail en vervolgens vastschroeven. Nu de plek en breedte van de rail is bepaal kunt u gaten gaan boren voor de plafond - of wandsteunen. Meet met een rolmaat de totale breedte van de gordijnrail of roede op.


Geef vervolgens met een potlood de plaats op de wand of plafond aan waar u de gordijnrails gaat ophangen. Controleer met een waterpas of de getekende lijn recht loopt. Ik heb een gipsplafond waaraan gordijnrails heeft gehangen. Ik wilde vanmorgen deze nieuwe rails ophangen , maar de schroeven hebben niet echt overtuigend grip in het gips (oude schroefgaten met pluggen gebruikt).


Stap 3: schuif de eindkap aan het einde van de rail , en tik deze indien nodig stevig aan met een hamer. Draai het haakje rechtsom aan tot deze goed vast zit. De gordijnrails is klaar om opgehangen te worden.


Deze schilderij ophangsystemen worden aan het plafond bevestigd of in combinatie met een systeemplafond gebruikt. Met een plafond ophangsysteem in een ruimte kunnen alle wanden flexibel ingericht worden. De ophangrail kan direct op het betonnen plafond bevestigd worden en de ophangdraden hangen vanaf het plafond strak langs de wand. Om de rails snel en vakkundig op te hangen, maakt hij gebruik van een speciale steenboor.


Afhankelijk van de hardheid van jouw muur maakt hij gebruik van de klopboorfunctie.

Zo kan hij in harde bakstenen muren de juiste gaten maken. Net als bij het plafond gebruikt hij ook voor deze klus de juiste pluggen. Schilderij ophangsysteem plafond. Om het ophangen van een gordijnrail aan het plafond eenvoudiger te maken, kunt u van tevoren een houten basislat tegen het plafond bevestigen.


Hiertegen kunt u dan de railhouders plaatsen met gewone schroeven. Ik wil thuis gordijnen ophangen en het planfond is van gipsplaten. Bij 8cm koordjes plaatst u het middelpunt van de rail op 9cm afstand van de wan CV of vensterbank. Bij 6cm koordjes plaatst u het middelpunt van de rail op 7cm afstand van de wan CV of vensterbank.


De stucwerk gordijnrails onopvallend plaatsen in het verlaagd plafond. Rail 2heeft de voorkeur van aannemers en het bouwbedrijf. Nú ook voor Wave gordijnen.


Wij leveren bij het systeem een handleiding waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe jij het ophangsysteem kan ophangen. Schuifdeursysteem plafond set.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts