woensdag 25 juli 2018

Slechte muur behangen

Bij Zoofy regel je snel een vakman voor al jouw klussen in of rondom huis. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Mits de juiste kennis en kwalitatief materiaal kan je zelf je muur behangen met renovlies. Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe dat moet.


Voorbereiding van de ondergrond.

Zorg ervoor dat andere werken aan de muur al afgewerkt zijn. Plinten en sierlijsten moeten op voorhand geplaatst zijn. Zeker bij de dunnere behangsoorten wordt elke oneffenheid zichtbaar als er behang overheen wordt geplakt. Er zijn een aantal manieren om de muur te bewerken zodat dit probleem niet de kop op steekt. Het kan goed tegen vocht en krimpt niet.


Dit soort behang wordt voornamelijk verkocht in een witte neutrale kleur die je kan overschilderen naar wens. Renovatievlies laat oude muren er als nieuw uitzien door oneffenheden te verbergen. Meer info over de soorten en plaatsing van het behang vind je hier.

Het beste behang voor slechte muren is renovlies behang en we laten je er alles over zien. Door mooi behang over scheurtjes hoef je niet te stuccen en kun je mooi alles zelf doen. Behang voor over scheurtjes. Eerst waren t rollen van 1m breed , tegenwoordig liggen er rollen van 1. Net als bij glasvezel smeer je de muur in met lijm om daarna t behang tegen de muur te plaatsen. Mooie van dit behang is dat t een heel glad gestuukt effectt geeft, overschilderbaar is met saus verf lakverf en dies meer.


Of je nu een muur hebt met lichte beschadigingen (zoals na het afsteken van behang ), muren hebt met structuur (door middel van structuurverf, sierverf of spachtelputz), muren van beton-, gips- en cellenbetonblokken of muren van glasweefselbehang. In dit GAMMA stappenplan lees hoe je elke muur met de juiste producten eenvoudig glad maakt. Wel nagedacht en dat is ook best nuttig. Ik denk dat ik toch ga proberen om zelf de muur glad te krijgen.


De slechtste muur is die achter het hoofdeind van het be die wil ik dan (toch maar, met hulp ofzo) behangen. De rest van de muren ook glad maken en dan met gladde muurverf verven. Ben je druk bezig met het renoveren van je woning? Renovlies behang is een perfect alternatief voor het herstellen van oud stucwerk.


Het maakt oudere muren weer als nieuw met weinig moeite. Info over de plaatsing en prijs van renovlies behang vind je terug in dit artikel. Meld je gratis aan op de website als behanger als je opdrachten wil binnen halen.

Het is verkrijgbaar in tal van structuren en overschilderbaar in elke gewenste kleur. Helaas zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Glasvezelbehang was lange tijd hét behang als je slechte muren wou verdoezelen.


Duplex behangpapier bestaat grofweg in drie uitvoeringen: gla met reliëf en met een luchtlaag tussen de papierlagen. De laatste soort is wat dikker van structuur en daarom geschikt om lichte oneffenheden in de muur te camoufleren. Voor slechte muren zijn andere soorten behang beter geschikt.


Denk hierbij aan vliesbehang of glasvezelbehang. Bij behangen echter is men vaak van mening dat de problemen toch zullen worden bedekt. Nochtans kunnen veel problemen door wat oplettendheid en enkele eenvoudige ingrepen voorkomen worden.


En daar komt het op neer: voorkomen. Want slechte resultaten, ontstaan door slechte ondergronden, zijn vaak niet meer bij te sturen of te herstellen. Is het mogelijk om een muur waar granol op zit te behangen met glasvezelbehang? De muur eerst glad maken neem ik aan. Een goede lijm laag aanbrengen, eventueel een voorstrijk.


Ik las dat er ook dikkere soorten behang zijn. Ik neem aan dat je de structuur van het granol hier niet doorheen ziet. Kan iemand mij een goede tip geven.


De muren die wel gestuukt zijn daar zijn hele stukken van meegekomen met het behang. Er zijn gaten in de muren , langs kozijnen opgevuld met oude kranten en toiletpapier. Nu heb ik de woningbouwvereniging gebeld en die komen de muren die gestuukt zijn repareren. Of ze ook de gaten in de betonnen muren gaan vullen, dat weten ze nog niet. Nu willen we muur behangen (vlies) en de andere muren met structuurverf behandelen.


Kan ik nu het beste beginnen met behang of toch eerst de structuurverf? Ik heb zelf het gevoel om eerst schilderen omdat ik dan ook makkelijke met de steuctuurroller langs de randen kan. Zo is het perfect mogelijk om een muur of een deel van een muur te accentueren met een specifiek behangpapier. De overige muren en het plafond worden dan netjes geschilderd. In sommige gevallen wordt behangpapier gekozen om slechte oneffen muren enigszins toonbaar te krijgen.


Dit verhaal is niet volledig correct. Over lagen oud behang dat goed vastzit (controleer vooral randen en hoeken), kunt u nieuw behang plakken, maar het mooiste resultaat krijgt u pas als u nieuw behang op een kale muur plakt. Als u over oud behang gaat behangen moet u ervoor zorgen dat de dikke naden goed glad geschuurd worden en de losse stukken vastgeplakt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts