vrijdag 28 oktober 2016

Christien meindertsma

In some instances, the result of her projects. Met Diep Gaan sluit LUCY aan bij de start van de Tour de France in Utrecht. Meindertsma woont en werkt in Rotterdam.


Bovendien wordt vlas al eeuwenlang in Zeeland verbouwd en verwerkt. Vooral in Zeeuws–Vlaanderen is het een beeldbepalend cultuurgewas.

COLOPHON Photography: Mathijs Labadie, Roel van Tour Text edit: Laura Houseley Graphic design: Kumi Hiroi Coding: Henrik van Leeuwen. The book offers an insightful look into. The installation is about the homing pigeons used for espionage during the First World War, some of which were captured and held in the building that is now the museum. Haar ontwerpen zijn tentoongesteld van Londen tot aan New York.


Alle materialen die gebruikt worden hebben hun eigen verhaal. In haar werk onderzoekt zij de levensduur en het gebruik van (consumptie)producten en grondstoffen. Ook probeert ze de herkomst van dagelijkse producten, waar men zich door industriële productieprocessen en globalisering niet meer van bewust is, opnieuw inzichtelijk te maken.

Bekijk meer ideeën over Gebreide vloerklee Gehaakt huis en Designer stoel. Een revolutionair materiaal dat door middel van warmte tot ongelooflijke vormen kan worden geperst. Sneaker Ontwerpster Christien buigt zich over de sneaker.


Zo ook voor haar lamp FLAX. Ze plant zelf een veld vlas in de Flevopolder, en ontwikkelde er een geweldige collectie van. De poef bestaat uit maar liefst 1meter touw.


De zaden groeiden uit tot planten en. Producten met een onduidelijke herkomst. Vaak gekopieer nooit geëvenaard! Instantly, she became the owner of 10.


In haar ontwerpen zoekt ze verschillende manieren om zo zuinig met materiaal om te gaan. Ontdek ideeën over Wabi Sabi. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Donderdag januari zijn wij weer geopend. De Aran trui (ook wel kabeltrui genoemd) wordt gemaakt van ongekleurde wol en heeft verschillende patronen.


Ze creëert met haar werk inzicht in industriele productieprocessen die voor de consument vaak niet zichtbaar zijn.

Ze werpt hier een kritische blik op en maakt deze processen inzichtelijk. Zo maakte ze de Urchin poef van wol van een schaap, want hoeveel wol levert een schaap eigenlijk op? Roaming the planet in search of wonder.


Zuiderzeemuseum, een reeks objecten waarbij het ambacht van touwslaan centraal staat. Na onderzoek is zij teruggegaan naar de bron van 16e eeuws Nederlands touw: vlas uit Zeeland. Het lijkt erop dat we niet kunnen vinden waar u naar zoekt. Misschien kunt u er naar zoeken.


De duiven zijn geïnspireerd op postduiven die werden gehouden voor spionage in het huidige textiel museum in Kortrijk ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts