maandag 25 april 2016

Slaapkamer ideeen schuine wand

Alle soorten behang online. Nu al vanaf €op Beslist. Bekijk het bord Slaapkamer schuine wand van martinelangerak op Pinterest. Kledingrek aan schuine wand.


Een nadeel van een schuin dak is dat het soms niet mogelijk is om een hoge kast te plaatsen onder de schuine wand.

Dit betekent echter niet dat je er verder niets ander mee kunt doen. Wees creatief, zoals in onderstaande slaapkamer , waar een kledingrek gemonteerd is aan de schuine wand. Een slaapkamer met schuin plafond inrichten: zó doe je dat Antonio Caverzan via Unsplash. Het kan knap lastig zijn… Het stylen van een ruimte met schuine wanden. Neem bijvoorbeeld je slaapkamer.


Want hoe richt je die het beste in als je zo weinig hoogte hebt? Tips voor het inrichten van een slaapkamer met schuin dak Tip 1: Looproutes. Looproutes zijn een belangrijk onderdeel van je slaapkamer met schuin dak.

Je wil namelijk niet je hoofd stoten of krom moeten lopen om bij je boxspring te kunnen komen. Daarom is een schuin dak een perfect plek om een boxspring te plaatsen. Wil je een inbouwkast bouwen of laten bouwen onder de schuine wand ? Klik hier en raak geïnspireerd van de mooiste inspiratie voorbeelden!


Het is niet een hele grote slaapkamer. Dan is het helemaal een uitdaging om met een schuine wand om te gaan. De inbouwkast op maat lost eigenlijk alle problemen op. Het past precies onder de schuine wand en de kasten bieden enorm voor opbergruimte. De strakke blauw grijze deuren zien er bovendien erg mooi uit.


Daarmee creëer je een Scandinavisch gevoel wat je kan doortrekken in de inrichten van de rest van de slaapkamer. Er zijn genoeg optie voor een slaapkamer met schuine wand. Ik begin het stiekem een beetje jammer te vinden dat ik geen schuine wand in mijn slaapkamer heb! Het maakt de ruimte ene stuk interessanter en unieker. In verschillende woningen en binnenkijkers in slaapkamers hebben we hier al een aantal mooie inbouwkasten laten zien die gebouwd zijn in een schuine wand.


Schuine wanden komen vaak voor op zolder, omdat je daar te maken hebt met een puntdak. Soms komt het zelfs voor dat je een volledige schuine wand hebt, zonder een recht stuk.

De slaapkamer is de ruimte waarin je gemiddeld de meeste tijd doorbrengt. Een rustgevende en stijlvolle omgeving is dan bijzonder prettig. Bij het inrichten van de zolder als slaapkamer worden schuine wanden soms als nadeel gezien. De schuine wanden maken het lastiger om meubels te plaatsen of om een ruimtelijk effect te creëren. Wij voorzien je van de beste ideeën en voorbeelden om van jouw slaapkamer met een schuin dak een waar paradijsje te maken.


Kies lichte kleuren voor de muren en het plafond in je slaapkamer. Omdat een slaapkamer met een schuine wand al snel wat klein aanvoelt, is het gebruik van lichte kleuren ideaal om de ruimte open en licht te houden. Hemelbedden kunnen prachtig zijn, vooral als je te maken hebt met slaapkamers met een hoog plafond. Slaapkamers met een laag plafond of bijvoorbeeld met een schuine wand omdat het op zolder is, zijn minder geschikt.


Maar daar had Ellinoir iets voor bedacht in haar slaapkamer. Wat een geweldig inspirerend idee! Maak gebruik van kleine en lage meubels, als het mogelijk is onder het punt waarop de muur de hoek maakt, zodat de meubels tegen de muur blijven staan. Ook zorgen lange, lage meubels ervoor dat de kamer dieper lijkt. Een groot frustratiepunt in huis is de zolder.


Door schuine daken is het vaak een lastig in te delen ruimte, met als gevolg: een rommelzolder. Maar de zolder biedt juist zoveel meer mogelijkheden dan alleen plaats voor tentstokken en kerstballen. Zo ga je van rommelzolder naar slaapkamer ! Dit kan op een bovenverdieping zijn als je een huis met een puntdak hebt, maar op zolder is de kans ook groot om een dergelijke slaapkamer aan te treffen.


Of misschien is het nu nog wel een muffige opslagruimte waar jij graag een fraaie slaapkamer van wilt gaan maken. Zoals gezeg op zolder heb je vaak te maken met schuine daken of schuine wanden. Zolder slaapkamer met schuin dak. Een schuin dak is super mooi en charmant, vooral door de hoogte, maar het klopt dat het niet altijd even praktisch is.


Dit is ook afhankelijk van hoe hoog de rechte wanden zijn. Toch kun je heel wat spullen opbergen op zolder. Wees bijvoorbeeld creatief met planken zoals je hier boven ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts