maandag 15 mei 2017

Vaste kuipplanten

Ruime keuze tuinartikelen online. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online.

De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Het is een vaste plant die zowel in de volle zon als in halfschaduw kan staan.


Het is belangrijk om de plant in een pot te zetten met grond die goed waterdoorlatend is. Een leuke eigenschap van deze groenblijvende winterharde potplant is dat de bloeiperiode lang is. Plant de kuipplanten in de Terras- en Kuipplantengrond van GroenRijk.

Groenrijk Terras- en Kuipplantengrond is bij uitstek geschikt voor eenjarige zomerbloeiers, kuipplanten en vaste planten in potten. Door de toevoeging van klei wordt vocht beter vastgehouden, waardoor uw potten minder snel uitdrogen. Ook is het goed voor de wortelstructuur. Van veel vaste planten kun je wel wat bloemen of bladeren plukken.


Ter inspiratie een selectie vaste planten die zéker een plaatsje in de plukborder verdienen. Experimenteer en combineer naar hartelust! Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze.


Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Combineer je eenjarige langbloeiers met vaste planten, zodat je de bloeiperiode extra verlengd en het hele seizoen kleur hebt in de tuin. Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze.


Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug. Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen. Een paar bloeiende planten, wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase.

Winterharde planten va € I. Kuipplanten bloeien de hele zomer bijzonder rijk en zorgen voor body op uw terras. Ze zijn in pot ook prima te combineren met bijvoorbeeld verschillende hangplanten en geraniums. Een aantal van deze kuipplanten groeit als een kleine struik of als een klein boompje maar er zijn ook klimmende kuipplanten. Veel vaste planten kunnen na een aantal jaren, als ze te groot dreigen te worden, eenvoudig worden gedeeld met behulp van een scherpe spade.


Beide delen kunnen dan opnieuw geplant worden. Vaste planten doen het goed in borders, kleinere soorten rondom heesters en gecombineerd met bijvoorbeeld bollen. Vanaf half oktober kunnen de eerste nachtvorsten verwacht worden, voor die tijd moeten de kuipplanten en andere niet-winterharde planten naar binnen. Ga niet zomaar met zware potten en kuipen sjouwen, maar regel een steekkarretje of een sterke tuinvriend(in).


Kwekerij de Barreveld is een potplantenbedrijf dat zich bezig houdt met het produceren van kuipplanten en kamerplanten. De Barreveld -potplantenkwekerij – Honselersdijk, Zuid-Holland. Info over vaste kuipplanten winterhard. Resultaten van zoekmachines! Bij de verzorging van een kuipplant komt best wat kijken.


Omdat ze onze (strenge) winters niet overleven moet je ze goed beschermen tegen de kou. Meestal zet men de planten dan ook niet in de volle gron maar in potten. Vaste planten tips-Let bij het beplanten van je tuin niet alleen op kleur en geur, maar ook op vorm en hoogte.


Afwisseling in soorten en maten maakt een border spannend. Is de grond in je tuin niet zo vruchtbaar? Geef tijdens het groeiseizoen wat mest aan de vaste planten voor het mooiste bloeiresultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts