dinsdag 23 mei 2017

Steenstrips schilderen

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio!


Bekijk dé Grootste Schildervergelijker van Nederland!

Plaats gratis uw opdracht en de juiste schilder neemt contact met u op. Steenstrips schilderen en de voorbereiding. Ten eerste moet je materiaal aanschaffen en weten welke kleur je op die steenstrips wilt hebben.


Vergeet niet dat je altijd de structuur van de steenstrips blijft zien. Handleiding met checklist voor materiaal en gereedschap. Hoeveel kost steenstrips schilderen ? De exacte kostprijs die je zal moeten betalen voor je steenstrips schilderen is zoals reeds aangegeven altijd afhankelijk van de situatie.


Bovendien dient er ook rekening mee te worden gehouden dat bepaalde steenstrips waarmee je, je gevel hebt afgewerkt helemaal niet geschilderd kunnen worden.

Ik wil de donker rode steenstrips wit of zonnegeel gaan schilderen , moet ik daar eerst een primer voor gebruiken en dan nog grondverf of alleen primer, of. We hebben een leuk huis op het oog waarin een wand zit die bekleed is met steenstrips. Zo op het oog zitten deze er goed op, en ook het stenenmotief spreekt ons aan. Kan je steenstrips gewoon witten met een latex? Moet je nog voorbehandelen (zuigende werking bijv.) ? De robuuste look die de steenstrips baksteen creëren, brengen een positieve sfeer in huis met een natuurlijk karakter.


Je hebt de keus uit steenstrips met voegen en steenstrips zonder voegen. Hierdoor kun je het verschil niet zien tussen een bakstenen gevel en een gevel die is afgewerkt met steenstrips. Ook niet op de hoeken, want de steenstrips die op de hoeken worden geplaatst, zijn op een speciale manier uitgezaagd. Vandaag heeft de schilder (familie maar wel een schilder van beroep) ons balken plafond in de saus (flexa)gezet.


Ik vind het echt niet mooi en wil dus de latex saus laag er weer afhalen. En de balken schilderen met een mooie zijde glans verf. Zo waren ze enkele jaren geleden nergens meer te verkrijgen, nu komen er steeds meer aanbieders op de markt met deze aparte wandbekleding. Zo vermijd je dat deze wandbekleding je interieur gaat overheersen. Eventueel kan je de strips nog schilderen.


Helaas is één wand van dit huis in de woonkamer bedekt met steenstrips. Ik kan ze eruit laten hakken en opnieuw stuken, maar dit is volgens mij een verschrikkelijke klus.

Met een flinke blokkwast kun je altijd nog de plekken bereiken waar je met de roller niet zo goed bij zou kunnen. Mooie strakke lijnen geven de muur een extra verzorgd uiterlijk. De eerste optie: steenstrips ! De bevestiging is met een beetje handigheid goed te doen, maar wel iets meer permanent.


Je lijmt de strips namelijk op de bestaande muur. Maar eerlijk toegegeven: met steenstrips creëer je wel het effect wat het meest lijkt op een echte bakstenen muur. Doe dit per 2-banen tegelijk. Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen.


Als de eerste laag droog is plak je de randen opnieuw af. Breng een tweede laag muurverf aan op dezelfde manier als de eerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts