donderdag 16 juni 2016

Nieuw stucwerk schilderen

Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Plaats gratis en vrijblijvend uw opdracht op de website.


Ik heb mijn hele huis glad laten stucen. Prachtig wat is het opgeknapt.

Stucwerk schilderen prijs. Als u uw stucwerk laat schilderen of spuiten dan bent u uiteraard ook nieuwsgierig naar de prijs? De prijs van stucwerk schilderen is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren.


Zo is het belangrijk te weten wat het uurtarief van een schilder is en hoe moeilijk of makkelijk hij voor u de nieuw gestucte muren kan sauzen. Voor u nieuw stucwerk gaat schilderen dient u met enkele dingen rekening te houden, zo moet het nieuwe stucwerk eerst goed door te drogen alvorens u het wilt gaan schilderen , meestal duurt dit weken, maar is sterk afhankelijk van de dikte van het aangebrachte stuc. Plak alles wat je niet wilt schilderen af met afplaktape. Tip 1: Laat nieuw stucwerk een paar weken drogen voordat je eroverheen verft.


Tip 3: Werk het liefst bij daglicht om geen stukjes oppervlak te missen.

Waar moet je op letten bij nieuw stucwerk schilderen ? Voordat je nieuw stucwerk laat schilderen , is het van belang dat het goed droog is. Maar hoe weet je of het droog is en klaar is om gestuct te worden? Wanneer ga je gestucte muren verven?


Er wordt gezegd dat je dag droogtijd moet rekenen per millimeter. In deze video laat ik u zien hoe u gestuukte muren op de juiste manier schildert. Als je dan te snel schildert , vooraleer al het vocht eruit is, gaat je verf afbladderen met alle gevolgen van dien. Begin met schilderen bij de randen. Voor de hoeken gebruik je de ronde kwast.


Gebruik hiervoor de kleine blokkwast. Steek de kwast een paar keer in de latexverf en strijk deze een paar keer af langs de rand van de emmer. Schilder een rand van minimaal cm.


De droogtijd stucwerk verkorten? Zoals het verhogen van de temperatuur en het over optimaliseren van de ventilatie. Wij raden het ten strengste af om het stucwerk te forceren.


Om drogen goed te laten verlopen is er nou eenmaal veel tijd nodig. Indien er goede ventilatie is (dus als er veel ‘wind’ langs de wand gaat, doe op dit vlak niet te gek, maar een ventilator op een afstand zetten is een goede manier) kan je de droogtijd van stucwerk (voor het schilderen ) met tot verminderen.

Zoekt u een betaalbaar en ervaren stucadoor? Wacht met schilderen tot de voorstrijk droog is. Doop de kwast een paar keer in de latexverf en strijk hem elke keer af langs de rand van de emmer, tot de kwast wel verzadigd is maar niet druipt. H oe schilder je nieuw gestuukte muren? Je hebt een nieuw huis of zit midden in een verbouwing en je wilt uw nieuw gestuukte muur schilderen ? Hoe je dat het beste voor elkaar krijgt, lees je hieronder.


Wil je meer informatie over het laten schilderen van het binnenwerk in jouw huis, bezoek dan ook onze pagina over binnenschilderwerk. Morgen gaan we beginnen om de nieuw gestucte wanden te schilderen. Wij hebben ook een HELE mooie gladde wand. Met stucwerk buiten op de gevel krijgt je huis een compleet ander uiterlijk.


Viezigheden en gebreken zijn dan niet meer zichtbaar en alles krijgt een lekker ‘als nieuw ’ gevoel. Wat komt er kijken bij buiten stucwerk ? Het stucwerk buiten van een muur tot compleet huis hoeft niet veel voeten in de aarde te hebben. In ons vorige artikel hebben wij gesproken over hoe je stucwerk moet drogen in het algemeen. Wij kregen vragen over hoe droog het stucwerk moet zijn voordat je het kunt schilderen.


In dit artikel gaan wij specifiek op het drogen van stucwerk voor het schilderen in. Voor stucwerk geldt: Hoe dikker de laag, des te meer kracht. Wees dus niet te zuinig met het gips.


Dit geldt ook bij een nette, vlakke ondergrond. Door dikker te smeren, werk je oneffenheden weg, wordt het stucwerk sterker en minimaliseer je de kans op scheurvorming. Snij ruimte vrij Alles valt of staat met de ondergrond en de werkwijze.


Hierdoor hoeft de schilder of latex spuiter deze behandeling (arbeidsgang) niet uit te voeren en dit scheelt aanzienlijk in de prijs voor het latexspuitwerk op onbehandeld en nieuw stucwerk. Let er echter wel op dat u indien u een fixeermiddel of voorstrijk met een roller gaat aanbrengen dat deze egaal en dun wordt aangebracht. Om dit tegen te gaan kunt u het beste kiezen voor een voorstrijkmiddel.


Metaal of kunststof: als u metaal of kunststof wilt schilderen , dan moet er eerst een primer aangebracht worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts