maandag 22 januari 2018

Soorten figuurglas

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Het patroon wordt met een reliëfwals bij hoge temperaturen in een zijde van het glas gedrukt. Vrijwel elke soort figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas. Regelmatig hebben wij ook minder gangbare soorten op voorraad!


We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee. Het is op exact dezelfde manier gemaakt en uit dezelfde grondstof als helder glas. Het enige echte verschil is dat er een figuur in gewalst wordt. De mate van doorschijnendheid wordt bepaald door de structuur en het motief.


Figuurglas is normaal glas, zoals elke ruit. Er zijn vele soorten figuurglas. Naar schatting zijn er zo’n 1verschillende soorten figuurglas in Nederland verkrijgbaar.

Enkele voorbeelden van figuurglas zijn benamingen als nylon, crepi, cathedraal, canellee en nog veel meer. De prijs van figuurglas hangt af van de soort. Bestel figuurglas op maat online bij Glasdiscount. Aan de linkerkant staan alle beschikbare figuren. Wanneer u er een selecteert krijgt u een voorbeeld te zien met de beschikbare soorten en diktes.


Decoratieve beglazingen waarbij aan één zijde een decoratief motief in het glasoppervlak is aangebracht. Dat geldt zeker voor particulieren die bij Glaskoning wel terecht kunnen voor een groothandelprijs. Een snelle levering in combinatie met een uitstekende service maakt dat steeds meer particulieren voor ons kiezen. Diverse figuurglassoorten kunnen in gelaagd glas worden uitgevoer kunnen gehard worden, kunnen geslepen worden en kunnen worden gecombineerd met isolatieglas.


Toepassing voor meubilair, ramen en deuren, douchewanden, scheidingswanden e. Dit betekent dat de voorraad per soort nogal kan verschillen. De laatste jaren is het gebruik van figuurglas sterk afgenomen. Sommige dessins zijn eveneens leverbaar met een draadraster. Vrijwel alle figuurglas kan worden toegepast in isolatieglas.


Klik hier om voorbeelden van soorten figuurglas te bekijken. Hierdoor kan figuurglas in veel situaties worden toegepast.

Verschillende soorten zijn blank doorzichtig,gefigureerd en gezandstraald glas. Ook enkelglas kan als veiligheidsglas worden toegepast. Denk hierbij aan gelaag gehard en brandwerend. Meer weten over figuurglas ? We komen langs en geven u graag advies.


Een aantal soorten leveren we ook in mm. We werken veel met gekleurd figuurglas en de belangrijkste soorten zijn Crepi, Chinchilla, Byzantijns, Kathedraal en geëtst glas. U kunt het gebruiken voor geïsoleerd dubbelglas, gelaagd veiligheidsglas en gehard glas. Alle soorten figuurglas verkrijgbaar bij de Glaswacht.


Door de relatief geringe vraag naar dit glastype zijn de laatste jaren diverse soorten uit productie genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts