maandag 29 januari 2018

Nekklachten slapen

Door het gebruik van de Spijkermat wordt het lichaam zelf helen medicijnvrij! Zoek naar nek klachten op de nieuwe KensaQ. Alle soorten bedden op beslist. Nekpijn, nekklachten , rugklachten en hoofdpijn.


Dit is vaak de oorzaak van nekpijn, nekklachten , rugklachten en hoofdpijn.

Nekpijn en slapen kan een serieus problematische combinatie zijn. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken en wat kun je zelf doen om de nekpijn te verminderen, zodat de pijnlijke combinatie nekpijn en slapen verleden tijd is. Nekklachten ontstaan vaak door lang in een verkeerde positie te liggen.


Voorbeelden hiervan zijn langdurig liggen met geroteerde nekwervels of in rugligging op een te hoog kussen te slapen (zie afbeelding 1). Een goed ondersteunend kussen kan nekklachten voorkomen, verminderen of verhelpen. Normaal zou het lichaam door te slapen moeten ontspannen en de klachten moeten afnemen.


Bij een verkeerde slaaphouding is eerder het tegendeel het geval. Uit onderzoek blijkt dat nekklachten fors afnemen als de slaaphouding en de nekondersteuning verbetert (onderzoek gezondNU).

Aangeraden door fysiotherapeuten en sporters! Het maakt niet uit of je een rug-, buik- of zijslaper bent met dit Memory Foam kussen slaap je altijd goed. Bij nekklachten kun je een fysiotherapeut zien als je persoonlijke begeleider. De behandeling is vooral gericht op het geven van informatie en advies, het aanleren van oefeningen en het mobiliseren (in beweging brengen) van de nek. Algemene informatie - Slapen met nekklachten - Slapen met reuma - Slapen met rugklachten - Slapen met decubitus - Spier- en zenuwaandoeningen - Slaapadvies- en tips.


Deskundig in alles op het gebied van slapen i. Frank weet welke producten het beste passen bij een specifieke klacht en adviseert onze klanten dagelijks. Nekpijn: oorzaken nekpijn, pijn in schouder en nekklachten Nekpijn of pijn in de nek is een veel voorkomende klacht. Ongeveer een derde deel van de mensen heeft jaarlijks last van nekpijn.


Er zijn ongeveer specifieke oorzaken van nekpijn bekend. De meeste oorzaken van pijn in de nek zijn niet ernstig. Een tip kan zijn om eens goed te laten kijken naar uw ligging en kussen als u slaapt. Ik noem dit, omdat uw klachten eerst weg waren en nu weer terug zijn. Als u vaak last heeft van nekklachten , bedenk dan wat u kunt doen om dit te veranderen.


Sommige mensen krijgen vooral last van nekpijn als ze onder spanning staan. Wanneer u dit herkent, helpt het misschien als u leert beter met (de oorzaken van) stress om te gaan.

Find nek klachten vandaag! Niet alleen de slaaphouding maar ook spanning of een verkeerde (werk)houding in het dagelijks leven kunnen pijn in de nek en schouders veroorzaken. Door stress kunt u ‘s nachts meer verkrampt liggen.


Een verkeerde houding kan bepaalde spieren in de nek overbelasten. Onduidelijke schouder en nekklachten. De oorzaak van pijn in de schouder en nek tijdens het slapen is onduidelijk.


Vaak ontstaan schouderklachten vanuit nekklachten. Het kan stress zijn, verkeerde houding, overbelasting of een plotselinge verkeerde beweging. Bij nekpijn hoef je niet meteen zorgen te maken.


Kies dan voor een kussen dat in de hoogte is aangepast aan de kromming van de nek en bovenrug. Nekpijn na het slapen : het juiste hoofdkussen kiezen. Net zoals het bij matrassen moeilijk kiezen is, weten de meeste mensen niet waar te beginnen bij het vinden van een goed hoofdkussen, dat bovendien de nodige ondersteuning biedt. Op deze afbeelding is goed te zien dat een nekondersteuning ontbreekt.


Bij totale ontspanning, de slaap , zakt de nek in een verkeerde, geknakte houding. Opschudkussens zijn doorgaans niet de meest ideale kussens. Er ontbreekt de juiste neksteun.


In het vervolg van deze blog beperk ik me verder tot tips en informatie hoe je door verstandig te slapen nekklachten kan voorkomen en verminderen. Slecht slapen doet nek – en schouderpijn doorgaans niet goed. Een hoofdkussen dient te ondersteunen.


Een jonge vrouw rond de jaar bezocht de winkel. Dat is een grapje natuurlijk. En hoe pijnlijker het wordt, hoe meer je die spieren aantrekt. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts