woensdag 28 september 2016

Opvullen hout

Voor het bewerken van hout biedt Alabastine u vele producten op het gebied van hout plamuren, hout vullen, hout repareren en houtrot repararen. Gaten in hout opvullen met de juiste kleur. Als je gaten in hout opvult , is het vaak moeilijk om vulpasta te vinden met de juiste kleur. Je kunt dit probleem oplossen door wat zaagsel van hetzelfde hout te mengen met houtlijm en dat te gebruiken om het gat te vullen.


Wanneer het droog is, zal het dezelfde kleur hebben als de rest van het hout.

Heb je mechanische schade aan je hout , oftewel heb je de schade zelf veroorzaakt? Hout opvullen met plamuur. Hierbij is het slechts een kwestie van opvullen met plamuur, gladschuren en overschilderen. Plamuur heeft geen voorbehandeling nodig en breng je dus direct aan op het hout.


Voor gebruik roert u de grondverf goed door. Breng de grondverf aan met een kwast of roller en laat minimaal uur drogen. Na twee schilderbeurten zit de verf goed op uw houten trap.

Bij Praxis koop je voordelige houtvullers van de beste kwaliteit, voor het behandelen van houtrot, het repareren van laminaat en alle soorten hout. Voordelige houtvullers bij Praxis Voor het mooiste resultaat gebruik je bij het repareren van verschillende soorten hout een daarop afgestemde houtvuller. Opvullen met een houtrotvuller of een polyester-plamuur (beide twee-componenten). Goed met een saté-pen in de diepte van het gaatje drukken. Uitharding duurt alleen wat langer (afhankelijk van gebruikte merk).


Naad tussen houten delen strak afwerken zonder. Zeker als het hout minder goed is afgewerkt, kan vochtigheid het materiaal aantasten. Om toch weer een netjes resultaat te verkrijgen, kan met plamuur de beschadiging worden opgevuld. Te groot boorgat repareren of vullen.


Voor de reparatie van een te groot geworden schroefgat, bijvoorbeeld in een meubelstuk, ga je als volgt te werk: Boor het te. Voor het supersterk vullen van kleine beschadigingen in (on)geschilderd hout , metaal en. Meer informatie of Buy online. Barsten zijn lelijk, maar er zijn een hoop producten te koop waarmee je een beschadigd stuk hout kunt repareren. Grote gaten in hout kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld al lang houtrot aanwezig was in het hout en dit allemaal verwijderd is.


In deze blog lees je hoe je dit het beste kunt doen.

Wanneer je een wand of plafond hebt gemaakt van gipsplaten dan heb je meestal lelijke kieren waar de platen elkaar raken. Met speciale gipsplaatvuller kun je deze kieren opvullen. Knauf stucpasta en Alabastine muurvuller.


Bij GAMMA vind je vulmiddelen van het eigen merk, maar ook van gerenommeerde merken als Knauf en Alabastine. Het vulmiddel voor hout werkt net als uw houtproduct en zal dus niet anders zwellen of krimpen dan uw werkstuk. Vult in een keer handeling kieren, scheuren en naden in hout tot cm. Beschadigd hout kunt u snel repareren. Belangrijker is echter om te kijken waarom het hout is gaan rotten en dit eerst oplossen voorat je gaat repareren.


Je kunt hiermee het hout dat het houtrot direct heeft geraakt, en vaak nog licht zacht is, goed behandelen om de schimmels en organismen te doden. Je zal ook zien dat na behandeling het hout harder geworden is. Als er veel ruimte is ontstaan, kun je het hout opvullen met een kleiner stukje hout.


Hierna kun je het hout gaan vullen. Aanbrengen met een plamuurmes en zo glad mogelijk afwerken. Na droging (- uur) eventueel schuren. Deze naden zijn goed te vullen met pur schuim.


Maar aangezien twee mensen vertelde dat dat niet goed is voor hout , en als er water bij de pur komt een chemisch proces ontstaat met het hout ben ik nog niet helemaal zeker om alles met purschuim te bespuiten. Op dit moment zijn een paar kieren in het dak met pur schuim gedicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts