dinsdag 13 september 2016

Nationaal jenevermuseum schiedam

Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Bezoek ons Volg ons Steun ons lees meer over ons Kom naar Museummolen en molenwinkel De Walvisch en bezoek één van de. We vertellen je de historie van jenever aan de hand van persoonlijke verhalen. Daarnaast maak je kennis met een aantal distillateurs met een rijke familietraditie.


Ook zie je hoe jenever invloed uitoefende op de grafische sector. Deze unieke route start in de Museummolen en neemt je mee langs de hoogtepunten van de Schiedamse jenever geschiedenis.

De audiotour kost €(incl. bewaarboekje). Luisterkastjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van De Walvisch. Een bezoek aan het museum met de Branderij, waar nog op authentieke wijze moutwijn wordt gestookt, is optioneel bij te boeken. Ook kunt u deelnemen aan de jeneverproeverij. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.


Wist je dat jenever vroeger niet alleen een drankje was, maar ook een medicijn? Deze vierkante, taps toelopende fles is van oudsher kenmerkend voor jenever uit Schiedam. Many professional artists have set up their galleries here and the city.


A beautiful museum offering many opportunities for a fun, great-tasting and educational day, afternoon or evening.

Schiedam has much to offer in the way of art and culture. Yep: die associatie hadden we lange tijd met jenever en zijn bruine kruikjes. Hádden, want jenever is bezig aan een revival. Zelf jenever, whisky, cognac en eau de vie distilleren en het product op de markt brengen, is vanaf september mogelijk in de jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam.


In de museumzalen vind je onder meer een vijf meter lange bar vol kruiden die gebruikt worden voor het jeneverstoken. Hier zijn niet alleen de grondstoffen voor jenever te vinden, ook die van whisky en gin. Bij de bereiding van deze traditionele jenever wordt eersteklas gerstmout en rogge gebruikt en net zoals in vroeger tijden gemalen in één van de hoge brandersmolens van Schiedam. Ontdek de vele smaken van jenever tijdens een proeverij en kom van alles te weten over de historie van jenever. Reviews Take an excursion and always take a degustation shots.


Zoekt u een vestiging met andere faciliteiten? Diverse stokers presenteren tussen 11. Daarvan kunnen bezoekers natuurlijk ook een glaasje proeven bij verschillende tastings. Jenevermuseum mét eigen branderij. De meest volledige site met ruim 66.


Voorheen de branderij en distilleerderij van P. Melchers, ook wel ‘De Locomotief’ genoemd. Deze stad is gevormd door de rijke jeneverhistorie. Silhouetten van gebouwen uit de jeneverindustrie vormen het decor van de eerste ruimte – een mouterij, molen, branderij en destilleerderij, en daarachter de prachtige skyline van.

Tijdens de tweede editie van het Stokersfestival kun je genieten van bijzondere jenevers en andere gelagerde - in een vat gerijpte - dranken met daarbij uitleg van een expert. Distillateurs, bartenders en fijnproevers en andere belangstellenden treffen elkaar op zaterdag en zondag september in Schiedam. De komende weken wordt er nog hard gewerkt aan de herinrichting op de eerste en tweede verdieping, waarna het museum weer feestelijk geopend wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts