dinsdag 20 september 2016

Bronzen beelden maken

Voordelig gereedschap van Redbrick Klantenservice op maat. Boek uw Hotel in Marken online. Reserveer online, laagste prijzen. Hoe wordt een bronzen beeld gemaakt?


Brons is een legering van koper en tin.

Er zijn verschillende technieken om een bronzen beeld te maken. De twee bekendste zijn wel de verloren was methode, welke bij name bij de tuinbeelden wordt gebruikt, en de zandgieting methode. Voor de productie van gietwerk maken wij voornamelijk gebruik van brons, maar ook van messing en aluminium. Voor het laten maken van bronzen beelden komt u naar Bronsgieterij Atelier80. Bronzen beelden laten maken door een deskundig gietbedrijf.


Het maken van bronzen beelden doen wij volgens de “verloren-was” methode. Workshop bronsgieten: cursus bronzen beelden maken. Onder begeleiding van bronsgieter specialist Richard Iseger gaat u uw eigen bronzen beeld maken.

De workshop duurt twee dagen op onze inspirerende locatie in Zwinderen. We hebben in de afgelopen jaren uiteenlopende deelnemers gehad. Iedereen kan vooraf zelf een beeld , of meerdere beelden in was boetseren waarmee we aan de slag gaan.


We gaan uit van een massief gegoten beeldje. Hester Glasbergen, beeldend kunstenaar. Cursussen en workshops Beeldhouwen in Ede, Veenendaal en Wageningen. Van elk bronzen beeld is maar afgietsel gemaakt en daardoor zijn dit allemaal unieke beelden. Elk bronzen beeld is geschikt voor binnen of buiten.


Om uw bronzen beeld nog beter tot haar recht te laten komen kunt u het beeld plaatsen op een sokkel uit basaltsteen of een granieten zuil. Misschien hét moment om voor deze gelegenheid een uniek bronzen beeldje te laten maken. Meestal werk ik in opdracht.


Ook heb ik vrij werk in mijn atelier. Mooie beelden van brons zijn nog steeds zeer gewild. Logisch, een bronzen beeld geeft in tegenstelling tot beelden van andere materialen een exclusieve, kostbare uitstraling waarbij kunstzinnigheid tot in detail weergegeven kan worden. Bronzen Beelden Winkel is gespecialiseerd in het leveren van. Dan moet het goud of brons verf erop komen.


Dit moet maar heel licht gebeuren.

De kwast moet je een beetje nat maken met verf en dan de verf er weer voor een deel afvegen op een oude krant. Dan nog heel licht de restjes tegen het beeldje aan vegen. Zorg er voor dat er nog heel veel zwart te zien is.


Zo wordt het net een echt oud beeld van goud. De beelden die ik maak drukken, ondanks hun statische vorm en het materiaal, toch beweging uit. Voordat een beeld in brons wordt gegoten, gaat hier nog een proces aan vooraf. Eerst modelleer ik met soepele was een sculptuur, waarna van de gipsafdruk een beeld in brons wordt gegoten. Poseren voor een bronzen portret is niet altijd mogelijk.


Bijvoorbeeld als een persoon of huisdier bijvoorbeeld is overleden. Of er ontbreekt een waterdichte smoes om het bronzen beeld een verrassing te houden. Ook dan kunnen we een fantastisch bronzen standbeeld of portret laten maken , op basis van fotos. Door een bronzen beeldje te laten maken door een kunstenaar, kan je jouw zakelijk identiteit weergeven. Dit biedt namelijk de garantie voor liefde en passie in het gietwerk.


Een bronzen beeld maken , vraagt vakmanschap zodat het eindresultaat wordt. Laat bronzen beeldjes maken , vraag snel een vrijblijvende offerte aan! Bronzen voorwerpen, van heel kleine tot heel groot, worden gegoten volgens de bronsgiettechniek. Voor de meeste gegoten voorwerpen wordt brons gebruikt dat voor uit tin bestaat. Personaliseer uw tuin met een prachtig bronzen tuinbeeld.


Wij verkopen momenteel het bronzen tuinbeeld ‘Passionata’. Een prachtig beeld met een hoogte van meter 33. Bel ons voor het maken van. Wilt u het bronzen beeld eerst komen bekijken? Binnenkort organiseren wij weer een cursus bronsgieten waar je onder professionele begeleiding een eigen bronzen beeldje kunt maken.


Op het atelier in onze voormalige boerderij doorlopen de cursisten alle stappen van het tot stand komend van een bronzen beeld. Het is een tweedaagse workshop bronsgieten en wordt gegeven op de zaterdag. De bronzen beelden welke u bij Galerie Terbeek kunt vinden zijn ontworpen en gemaakt door de internationaal bekende beeldhouwster Anke Birnie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts