dinsdag 23 augustus 2016

Lichtechtheid stof

Ontdek de mooiste merken en artikelen online bij de Bijenkorf. De grootste collectie stoffen van Nederland! Prachtige stoffen van de hoogste kwaliteit. Gratis verzending, snelle levering - Koop nu!


Lichtechtheid of lichtvastheid is de eigenschap van een kleurstof die aangeeft in hoeverre de kleurstof door de invloed van met name zonlicht wordt beïnvloed. Veel stoffen die worden gebruikt als pigment ondergaan door de invloed van licht een chemische reactie.

De lichtechtheid wordt aangeduid op een schaal van één tot acht. Hierbij staat één voor zeer slecht en acht voor een optimale lichtechtheid. De hoeveelheid licht die een stof kan ontvangen voor verkleuring verdubbelt per punt. Dus een stof met een lichtechtheid van zes kan dubbel zoveel licht verdragen als een stof met lichtechtheid vijf.


Bij donkere kleuren is de verkleuring sneller zichtbaar dan bij lichte. De productinformatie omvat voor lichtechtheid drie klassen. De mate van verkleuring wordt uitgedrukt op een schaal van tot (ISO105B02). Ultraviolet licht is een bestanddeel van zowel daglicht als kunstlicht.


Kleur op textiel wordt aangetast door UV-straling in combinatie met vocht en warmte.

De snelheid waarmee dit gebeurt wordt gemeten op een schaal van 1-volgens ISO 105-B02. Het is een oxidatieproces. Lichtechtheid is het bestand zijn tegen de invloed van daglicht, waarbij andere omstandigheden geen invloed hebben (regen, win etc.) De internationale. Een lichtechtheid van betekent in de praktijk dat de stof na ongeveer jaar een lichte verkleuring kan gaan vertonen (mits deze niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht). De Ploeg hanteert een lichtechtheid van als norm, waarbij wij streven naar een lichtechtheid van 6. Luxe stoffen voor meubelbekleding koop je bij Merkmeubelstoffen.


Bekijk de collectie online en bestel direct! Voor intensief gebruik moet u een stof uitzoeken met minimaal een Martindale van 15. Elke meubelstof zal vroeg of laat verkleuren. Bij kleuren zoals blauw, rood en zwart kun je dit duidelijk zien.


Hoe lichter een kleur is des te minder zul je een verkleuring waarnemen. Onderstaande stoffen en kleuren zijn toepasbaar op de meeste banken, fauteuils en stoelen. Design van gerenommeerde merken. Deze stoffen en kleuren zijn te bestellen in al onze winkels.


In de winkels hangt de complete stoffencollectie van Pronto Wonen. Een kleurstof is een stof om aan producten een kleur te geven. Pigmenten op een markt in India Een pigment is een stof die licht in bepaalde kleuren absorbeert en andere reflecteert.


De stoffen in de Profijt Meubel stoffencollectie zijn leverbaar op de meeste banken, fauteuils en stoelen binnen de Profijt Meubel collectie.

Via de webshop zijn artikelen alleen bestelbaar in de getoonde uitvoering, maar in onze winkels kun je terecht als je jouw bank graag zelf wil samenstellen. De stof Parma is een hele mooie transparante stof met een echte linnen uitstraling. De stof heeft linnen in de samenstelling en hierdoor heeft deze stof een echte landelijke look, dit komt deels door de onregelmatige structuur. Deze stof is mogelijk met alle soorten plooien en ook zeer geschikt als vouwgordijn.


Afhankelijk van het gebruik van het meubelstuk waar de stof op moet komen, kunt u vervolgens letten op de slijtweerstand van de stof , is de stof wel sterk genoeg? Is het nodig dat de stof vuilwerend behandeld is? Waar staat het meubelstuk? Valt er direct zonlicht op? Dan is het verstandig te kijken naar de lichtechtheid van de stof.


Een stretch stof biedt de stoffeerder heel nieuwe mogelijkheden: rondingen worden eenvoudiger overwonnen, er zijn veel minder naden nodig en bij bewegende delen gaat de stof minder plooien, want hij trekt zichzelf weer strak. Naast elastische garens bevat de stof Twill een groot aandeel wol ().

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts