vrijdag 19 augustus 2016

Acrylverf over alkyd

Vind acryl verf het nu op Kensaq. Watergedragen over alkyd Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak. Acryllak over alkydlak: dagen wachttijd! Kan ik alkydverf over acrylverf aanbrengen?


Wij krijgen deze vraag of de omgekeerde acryl over alkyd vrij regelmatig.

Vandaar dat wij een blog hebben geschreven over dit veelvoorkomende probleem en de eventuele oplossingen. Wat is het verschil tussen acrylverf en alkydverf? Wij leggen graag uit welke verf soorten er zijn. Daarom is het altijd van belang om te inspecteren over welke oude verflaag je heen moet en de staat waarin het zich bevindt. Verf over verf: Welke soorten verf kun je over elkaar heen gebruiken?


Hieronder geven we een opsomming. Staat jouw verf er niet tussen laat dan een reactie achter en we komen er op terug. Test Als u wilt weten of uw huis geschilderd is met acrylverf of met alkydverf, kunt de volgende test doen: Wrijf met een doek met spiritus over het schilderwerk.

Als de verf plakkerig wordt, dan is het acrylverf. Is dit niet het geval, dan is het alkydverf. Het is andersom wel mogelijk, dus acryl over alkyd.


Het verschil tussen beide verfsoorten. Welke soort verf je moet gebruiken hangt af van het feit of je binnen of buiten wilt verven en je persoonlijke voorkeur. Gebruik dan acrylverf en koop rollers en kwasten die hiervoor geschikt zijn. Wil je binnen gaan schilderen?


Loop geen aantrekkelijke acties mis! Ontvang direct voordeel in je mail. We houden het graag simpel, dus daar zal het antwoord ook naar zijn. Tot zover het logische gedeelte. Volledige doorharding van alkyd lakken is afhankelijk van o. Nog veel langer dus dan dagen.


Acryl droogt veel sneller en de doorharding verloopt ook evenredig. Je hebt online de keuze uit een breed assortiment alkydverf. Van de verschillende A-merken, zodat je daarmee altijd kiest voor de beste kwaliteit.


Het geldt voor onze verf op terpentinebasis, net als voor de verf op waterbasis.

Iets waar we je bovendien goed over kunnen adviseren, als je daar nog vragen over hebt. Het vormt als het ware een kunststof huid over je verf heen. Nadeel: je ziet niet goed wat er met het hout gebeurt. Alkyd wordt veel harder en rekt een stuk minder.


Als je acryl-ondergrond dus gaat werken breekt je alkyd laag. Dus: Acryl mag wèl over alkyd maar andersom niet. Voor buiten geldt dat dit niet kan (alkydverf over acrylverf ), je moet de oude verflagen echt helemaal verwijderen. Dit kun je doen door middel van schuren, een verfkrabber of eventueel bij hardnekkige verlagen afbijt. Dit komt omdat acrylverf elastischer is en hout buiten meer werkt dan binnen.


Acrylverf heeft zo ook zijn voordelen. Daarnaast droogt de verf veel sneller. In vergelijking met Alkydverf is dit type verf veel sneller overschilderbaar. Heb je een vraag over een van de type verf? Of ben je niet helemaal zeker over welk type verf je het beste kunt gebruiken?


Alkyd verf en acryl verf hoe merk ik het verschil? Wordt het oppervlak plakkerig, dan zit er acrylverf op. Bij een gewone verf, beits of verfbeits gebeurt er namelijk niets. Andersom zou het niet werken. Acryl lak over alkydgrondverf, nope, werkt niet.


En ridder heeft gelijk, in een acrylverf zitten maar maximaal oplosmiddelen en zijn daarom volgens arbo geschikt om binnen mee te werken, alkyd verf, waar veel meer oplosmiddelen inzitten mag enkel buiten verwerkt worden door een professional. Ook waterdragende verven bestaan nog altijd uit veel chemicalien, daarom moet je deze verf nog steeds inleveren bij de milieustraat. Elk merk verf gebruikt andere bestanddelen in zijn verf.


Het is daarom ook moeilijk uit te zoeken welke terpentine dragende verf wel over een acrylverf zou kunnen. Alkydverf bevat tot oplosmiddelen) Alkydverf geeft wel een iets betere dekking en een wat gladder resultaat dan acrylverf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts