vrijdag 31 januari 2020

Vlekken muur verwijderen

Soms is het verwijderen van een vlek op een geverfde muur zelfs niet eens lastiger dan het pakken van het juiste doekje. Verschillende soorten vlekken op de muur Vlekken komen in alle soorten en maten en de ene vlek is de andere weer niet. Hoe verwijder je vlekken van een witte muur ? Ze ging op zoek naar alle oplossingen om vlekken van een witte muur te verwijderen.


Vlekken van de muur verwijderen doe je in dit geval ook met een gummetje. Vetvlekken verwijder je door middel van een hittebron: bedek de vlek met een absorberende doek en ga hier met een strijkijzer (op de laagste stand) overheen.

Hoe maak je plinten schoon? Plinten verzamelen veel stof, maar zijn gemakkelijk te reinigen. Bij witte vlekken op een muur die gemetseld is met bakstenen met een lage absorptie gaat het meestal om uitbloei van kalk uit de mortelvoegen.


Ook bij deze uitbloei is overtollig vocht de oorzaak. Doordat de bakstenen bij een regenbui weinig of geen water opnemen worden voegen overbelast. Doe voor lijm hetzelfde, maar dan met wat aceton.


En vergeet niet: hoe nieuwer de vlek , hoe makkelijker u ze kunt verwijderen. Op muren kan zich op den duur allerlei stof en vuil ophopen en er kunnen strepen en vlekken op ontstaan. Je zult je verbazen hoeveel schoner en frisser een bepaalde plek in huis eruitziet nadat je de muren eens grondig.

Schimmel op muur : oorzaken en bestrijding. Hier vind je de oorzaken van muurschimmels en hoe je ze moet bestrijden en voorkomen. Zoek je een vlekken oplossing of vlekken tips voor het verwijderen van hardnekkige vlekken ? Vlekken verwijderen is geen probleem als je HuishoudPlaza kent. In onze vlekkengids vind je namelijk een tip voor bijna elke vlek. Heb je dus een vlek , kijk dan snel.


Ik denk dat over vlekken al vele boeken vol zijn geschreven. Toch hoor je zo hier en daar wel eens een tip over het verwijderen van een vlek , die je in geen enkel boek nog bent tegengekomen. Tandpasta is ook een goed vlekkenmiddel, doe het op een doekje of gewoon op je vingertop en wrijf over de vlek. Krijtvlekken Met kinderen in huis zitten er wellicht vetkrijtvlekken op de muur.


Grote vlekken en plekken verwijderen van de muren. Voordat we beginnen met het echte schoonmaakwerk, maken we het ons makkelijk door eerst de grotere vlekken en plekken van de muur te verwijderen. Achtereenvolgens verwijderen we: vegen, vetkrijtvlekken, inkt-, markeerstift- en viltstiftvlekken. Het is dus aangeraden zo snel mogelijk aanwezige zwarte schimmels te verwijderen om verdere besmetting te voorkomen. Hoe zwarte schimmel verwijderen ? Ik wilde de muur niet verder verpesten door met de verkeerde tip aan de slag te gaan.


Heb jij net als ik een vlek op je witte muur ? Wat je ook probeert om een vlek te verwijderen , probeer het eerst op een klein en onopvallend plekje uit.

Zo weet je zeker dat je het niet erger maakt. Hoe ik de vlek van mijn witte muur heb. Met een vochtige spons reinig je voorzichtig de muur tot alle restjes weg zijn. Deze neem je niet zomaar weg met een spons en zijn niet makkelijk te verwijderen zonder sporen na te laten. Hardnekkige droge vlekken zoals potlood of stift.


Neem de tijd om de vlek te verwijderen. Ga niet meteen paniekerig schrobben. Laat de kleren voor grotere vlekken een nacht weken in een oplossing met delen witte azijn en deel water voordat je deze wast. Als je geen witte azijn hebt, dan is sodawater ook extreem effectief voor het verwijderen van vlekken. Giet het sodawater op de koffievlekken en wrijf constant totdat de vlek weg is.


Verse bloedvlekken verwijderen. Een verse bloedvlek verwijder je dus nooit met warm water. Probeer ook niet te wrijven!


Door te wrijven wordt de vlek ten eerste alleen maar groter en ten tweede wrijf je het bloed dieper in de stof waardoor het verwijderen moeilijker wordt. We geven je een aantal tips hoe het wel moet. Je kunt verf vrij gemakkelijk van metalen greepjes en knoppen verwijderen door ze een tijdje (min tot een paar uur) zacht te koken in water met baking soda. Deze methode werkte ook bij porseleinen knopjes.


Gebruik wel een oude pan die je niet meer voor etenswaren gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts