dinsdag 21 januari 2020

Tuinhout schilderen

Tuinhout schilderen

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Alle soorten en kleuren Voor uur bestel morgen in huis!


Tuinhout schilderen

Geïmpregneerd hout schilderen is niet altijd een must. Wat wel een nadeel is dat dit hout na een jaar enigszins verkleurt. Je kunt dit dan zo laten en regelmatig goed schoonmaken zo dat het hout mooi blijft. Een ander optie is dan om geimpregneerd hout te schilderen.


Geimpregneerd hout schilderen gaat snel en gemakkelijk. Ik heb een tuinpoort geplaatst van geïmpregneerd tuinhout. Ik wil de poort schilderen. Nooit met lak, want geimpregneerd hout is vettig en je lak zal snel loslaten. Bovendien riskeer je houtrot als je het afsluit met lak.


Altijd een buitenbeits gebruiken. Kan ik geimpregneerd hout (tuinpalen) licht schuren en dan met grondverf verven? En eventueel een laklaag erna? Ik zou de palen graag wit willen hebben.


Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Tuinhout beitsen of tuinmeubelen beitsen. Houd je houten tuinmeubelen mooi en goed onderhouden door ze regelmatig te behandelen met beits.


Tuinhout schilderen

Beits trekt diep in het hout en beschermt tegen weersinvloeden. Voor het beitsen van tuinmeubelen ga je naar GAMMA. Een vlonder heeft de neiging om snel glad te worden en dat wil je niet! Waarmee geïmpregneerd hout beitsen? Lees het advies van onze specialisten en bestel direct online uw producten op Tuinafscheiding.


Ventileer voldoende bij het schilderen met solventgedragen verf en draag een stofmasker bij schuurwerk. Bij het gebruik van bijtende stoffen (bijvoorbeeld afbijtmiddel) kunt u het beste handschoenen dragen. De ideale temperatuur voor het buiten schilderen is ongeveer graden, zodat maximaal van de open tijd gebruik gemaakt wordt.


Open tijd wil zeggen hoe lang de verf kan vloeien totdat de droging echt merkbaar wordt. Schilderen bij te hoge temperatuur. Wil je tuinhout beitsen of schilderen , dan is het goed om te weten dat beitsen vlugger gaat dan schilderen en je niet hoeft te schuren.


Na verloop van tijd kan je een nieuwe laag beits over de oude aanbrengen. Douglas hout wordt veel toegepast in de tuin. Het typische oranje-achtige hout wordt veel gebruikt voor schuttingen, tuinhuisjes, terrassen en veranda’s. Het is heel goed overschilderbaar met een tuinhout impregneermiddel.


Vergeet daarbij niet om eerst grondverf op waterbasis te gebruiken. Is het een kwestie van schuren en schilderen , of is er vanwege het. KARWEI biedt je alles wat je zoekt, zowel online als in onze bouwmarkten. Kom naar onze bouwmarkt voor al je tuinhout , benodigd gereedschap voor je project én een goed advies over wat je het beste kan kopen voor jouw project. Ook vragen over geïmpregneerd tuinhout of andere producten beantwoorden onze medewerkers graag.


Hardhouten schutting, houten schutting, schuttingdeur of tuinhek beitsen? Met transparante beits, dekkende beits of zwarte beits. Verf en lak isoleren het hout en bieden daarom op een andere manier bescherming.


Een beits trekt in het hout, waar een lak als het ware op het hout blijft liggen, of zich aan de oppervlakte hecht. Houtolie is evenals beits een vloeistof die ontwikkeld is om tuinhout optimaal te beschermen. Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts