woensdag 10 juli 2019

Ranonkels in vaas

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Bekijk ons unieke assortiment vazen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online.


Het voorjaar is dé periode om ranonkels , tulpen en knollen te kopen. Het zijn prachtige bloemen die in een uitgebreid kleurenpalet te verkrijgen zijn. Van volgend stukje zal u lang kunnen genieten want ranonkels blijven toch een tal dagen mooi ! Voor creaties waarbij je gebruik maakt van maar één vaas , vind ik het mooi om een ondoorzichtige vaas te nemen met een relatief grote opening (zoals urnen, kommen, soepterrines of schalen met voet) in plaats van de meer gebruikelijke hoge vazen met smalle openingen.


De ranonkel is een bijzondere bloem die jou en jouw kamer opfleurt! Je hebt het langst plezier van ranonkels als je een stukje van de stelen afsnijdt en de bloemen in een schone vaas zet met schoon water en bolbloemenvoedsel. Dát soort kriebels zijn een stuk moeilijker te negeren. Sterker nog, inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe keramieken blauwe vaas , uiteraard met bijpassende bloemen: vorige week een bosje tulpen en inmiddels prachtige donkerroze ranonkels. Ik viel vooral voor de kleur van de vaas en de geometrische lijnen en vlakken.


Recycle een potje of vaasje en spuit deze. In de Victoriaanse tijd was de boodschap van een bos ranonkels : ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Dat waren nog eens tijden! De officiële naam van ranonkel is Ranunculus, het Latijnse woord voor kikkertje. Niet zo gek als je bedenkt dat de ranonkel in het wild voorkomt in drassige gebieden.


De Ranonkel is een mooie bloem. Met haar prachtige schubben als bloemblaadjes, opent ze zich langzaam helemaal totdat je diep in haar hart kan kijken. Lok de lente in huis met ranonkels. De lente verdient het om gevierd te worden. De kweker plant de knolletjes van deze seizoensbloem in het najaar, zodat de ranonkel piekt op het moment dat jij klaar bent voor een lentefeest.


Ranonkels in vaas

Inspiratie voor je huis en tuin Tips voor je tuin Ga zelf aan de slag met onze tips! Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig! Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. Van basic vazen tot speciaal geproduceerde artikelen voor onze klanten.


Bij doorvragen bleek dat je de bloemen van de ranonkels dan net boven de vaas uit moet laat komen. De stengels van de Ranonkel zijn vrij kwetsbaar en kunnen de relatief zware bloem niet altijd dragen waardoor ze knakken. Door de ranonkels hoog in de vaas te zetten, bescherm je de stelen en blijven de bloemen het langst (rechtop) staan. Het is misschien nog geen lente, maar met de vrolijke ranonkel komt die wel dichterbij.


Ranonkels in vaas

Als single bloem in een smalle vaas doet ze het ook goe wanneer je de zij. Zo kun je alle ranonkels en eventueel andere bloemen heel kort. You all know I love flowers. Gaan de Ranonkels na een paar dagen hangen, knip de bloemen dan af en gebruik ze als zomerse versiering op tafel in een schaal of glas.


Zet enkele Ranonkels met wat groen en ruwe takken in een vaas. LET OP: wees voorzichtig met de bloem, want de holle steel van de Ranonkel kan snel knakken. Ranonkel zijn dol op de ochtendzon en zijn makkelijk te kweken Ranonkel zijn prachtige, zonminnende en makkelijk te kweken tuinplanten, met kantachtig blad. Ranonkelbloemen zijn niet alleen een aanwinst voor uw tuin, het zijn mooie snijbloemen die prachtig in een vaas uw huiskamer of kantoor versieren. In streken met strenge winters kweekt u de ranonkels in schalen op de vensterbank op.


Ranonkels in vaas

Na de laatste vorst in de tuin planten. Snij pas ranonkels voor de vaas als de knoppen al kleur laten zien. Ranonkels gedijen uitstekend op een zonnige, tegen weer en wind beschermde plaats.


Zet de vaas op een koele, tochtvrije plaats. Zo blijven de bloemen lang mooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts