woensdag 24 juli 2019

Lak of beits

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Beits tegen de laagste prijzen. Ze worden net als dekkende verf op de mengmachine gemaakt.


Van recente datum is een serie beitsen die qua nuances gebaseerd is op exclusieve houtsoorten als Teak, Meranti of Padoek. Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Ondanks dat lak en verf schadelijke stoffen bevatten kan in veel gevallen hout met Fungi Force worden behandeld nadat het hout eerder al behandeld is met lak of verf.


Lak daarentegen is dekkend en laat niets zien van de structuur. Er bestaan ook een dekkende beits , die net als lak , niets laat zien van de houtstructuur. Het geeft visueel min of meer hetzelfde effect als lakverf.


Lak of beits

Alleen lak en verf is verkrijgbaar in hoogglans, beits is altijd mat of zijdemat. Er zijn verschillende kleuren beits en lak. Dit zorgt ervoor dat de conditie van het hout behouden blijft.


Lak is een transparante laag, die je meubelen beschermd tegen vuil en krassen. Je kunt beits bijvoorbeeld gebruiken voor de schutting. Je geeft de schutting een mooie kleur of je zorgt er met een transparante beits juist voor dat de noesten van het hout goed zichtbaar blijven. Dekkende beits is de oplossing als u twijfelt of een normale lakverf niet gaat bladderen.


Lak of beits

De reden waarom een dekkende beits vaak binnen enkele jaren (tot jaar) moet worden overgedaan is dat het zich opoffert ten behoeven van het hout. Bij Lak , olie en was die transparant zijn zal het belangrijker zijn om je hout mooi op te schuren. Bij lak en beits die niet transparant zijn is dit van minder belang voor het uiterlijk van het hout. Schuur de lak - of verflaag weer licht op alvorens een volgende laag aan te brengen. Op werkdagen voor 21:uur besteld = volgende dag in huis!


Meld je vandaag nog aan als schilder om te kunnen reageren op nieuwe en lopende opdrachten. Wil je steigerhouten meubels beschermen, dan vind je bij GAMMA speciale steigerhoutbeits. Voor blanke lak zijn grondverven nodig. Breng je geen laagje lak , beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. Kortom, als je van hout houdt, dan is het verstandig om minstens eens in de twee jaar je tuinmeubels in de lak , beits of olie te zetten.


Blanke lak is veel slijtvaster dan een beits. Maar nu mijn vraag: Wat is het beste, de buitenboel voorzien van dekkende beits of aflakken. Wat ik heb gehoord is, dat lak langer, tot jaar, meegaat dan dekkende beits , nadeel als er vocht onder komt gaat de laag bobbelen en eventueel rotten. Lak , was, of beits op de trap hoi allemaal, ik ga verhuizen en in mijn nieuwe huisje is een binnentrap om naar mijn huis te gaan.


Als de laag na nat maken met alcohol of spiritus gaat plakken dan is dit een zgn. Gebeurt er niets dan gaat het om een terpentine verdunbare verf of beits. Voor een buitentoepassing is het raadzaam om een terpentine verdunbare beits niet op een water verdunbare ondergrond aan te brengen.


Lak of beits

Voordat je begint met beitsen is het goed om op een aantal dingen te letten, waaronder het soort beits wat je wilt gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een transparante beits nodig of een dekkende beits ? Hieronder vind je een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je begint met beitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts