dinsdag 21 november 2017

Haantjes klok

Grootste keus uit meubels, woonaccessoires en deko uit meer als honderd shops! Ontdek ons unieke assortiment klokken. Eerst thuis bewonderen, achteraf betalen! Maak van jouw huis jouw thuis. Bekijk alles met haantjes klok !

Mooie grote staande klok met haantjes -comtoise. Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Uurwerk met spillengang, draadslinger met loden peertje en. Een prachtige perfect lopende en slaande klok ( dwangslag) het uurwerk is voorzien van een wekker die ook perfect werkt. Al onze klokken zijn qua kast en uurwerk geheel gerestaureerd en gereviseerd.


De wijzerplaat is een curve plaat met tussen de minuutgetallen zogenaamde Hollandse boogjes. De slag voor het halfuur is met behulp van dwangslag. De klok is uitgevoerd met dubbele hamers.

Lange draadslinger aan de achterzijde van de klok. Klok met oplichtende cijfers Met deze stoere Karlsson Cathode nixie- klok kom je nooit meer te laat! Verfraaien van uw huis met klokken.


Ruim assortiment online bestellen! Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Groot wandklok hout warmink haantjes met slinger,gewichten. Comtoise “ haantjes” klok met drie lelies gietstuk.


Eigen import uit Frankrijk, handelsprijs. Al jaren houd ik mij bezig met het repareren van klokken , en alles wat met klokken heeft te maken. De liefde voor de klok is er met de paplepel in gegoten, mede doordat mijn vader jarenlang werkzaam was in een klokken zaak.


Een fraaie Haantjes klok met een z. Dus deze klok moet nagezien worden. De bel boven op de klok is niet de originele bel, deze is van een latere datum. Deze klok is geheel compleet met een aparte stoel beugel.


Ook het gewicht is gesigneerd “Paul Garnier”. Aan het begin veelal door arme boeren, die in de winterdag aan huis zaten gekluister en die naast het werk in de stal en bos zich bezig hielden met het vervaardigen van voorwerpen uit hout.

Mechanisch - dagen-uurwerk - halve en hele uur. Antieke Klokken Teken Tic Tac Klok Kunst. Prachtige Warmink wandregulateur model haantjes comtoise met grote wijzerplaat en messing harpslinger.


Bijzonder aan deze klok is de tweetonige gong die op het halve en hele aantal uren slaat. Het uurwerk is volledig nagekeken en loopt perfect , de slinger tikt rustig en statig heen en weer. De mechanische klokken kunnen door onze eigen bezorgservice thuis bij u worden bezorgd. Wij verzorgen de bezorging van A tot Z inclusief het boren, schroeven en het installeren van de klok. Voordat u kunt beginnen met bieden, hebben we nog wat aanvullende informatie nodig.


Barometers en klokken webshop. Met een voorraad van ruim 8klokken 3barometers zijn wij de grootste speciaalzaak in klokken en barometers. De streek rondom Morbier en Morez werd daardoor langzamerhand het centrum voor de fabricage van comtoise klokken. Vele namen voor dezelfde klok.


De aanduiding comtoise klok is afgeleid van het geografische begrip Franche Comté (=vrijgraafschap), een gebied dat de Franse departementen Jura, Doubs, Haute Saône en de omgeving van Belfort omvat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts