woensdag 19 juli 2017

Grote moestuin

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Die staan meer dan ooit in de moestuin gepland.


Ja, het is zover: de nieuwe app staat in de appstore! Let op: deze nieuwe app vervangt de oude volledig.

Waarom geen traditionele moestuin ? Ziet deze gewone moestuin er niet prachtig uit? Grote moestuinen bij huis zoals deze kom je steeds minder tegen. En niet iedereen heeft zoveel grond. Een moestuin vergt in het groeiseizoen veel aandacht.


Het hoeft niet elke dag te zijn, maar een à twee keer in de week wel. Jonge plantjes kunnen snel uitdrogen als het te droog is, slakken of vogels kunnen schade aanrichten als we niet opletten, enzovoorts. Het grote kruiden overzicht over een kruiden moestuin.

Ook de oogsttijd is er uiteraard één die je niet uit het oog mag verliezen. Op een lap grond van hectare bij de voormalige gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gaat Willems - vooral bekend als recensent van restaurants - een moestuin van formaat beginnen. Ellen Willems (44) wordt stadsboerin. Een eigen moestuintje vinden kinderen geweldig. Want wat is nu leuker dan het zaaien en verzorgen.


Het moestuin boek (hardcover). Niets is zo leuk als het verbouwen van je eigen groente, kruiden en fruit. Of het nu om een grote moestuin gaat of om een. Zelfvoorzienende moestuin.


Maar hoe groot moet de moestuin zijn als je helemaal zelfvoorzienend in groente wilt zijn? Deze vraag is natuurlijk heel moeilijk te beantwoorden: niet elke tuin is even productief, niet elke grond is even vruchtbaar, niet elk jaar is het weer even gunstig. Of je nu gaat voor een moestuin in volle gron in bakken of in grote potten, het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zoals de plaats, de gezondheid van de bodem,. Om je eigen groenten of kruiden te kweken heb je niet noodzakelijk een grote tuin nodig.


Unsubscribe from Moestuin TV? Re: Het Grote Moestuin -forum Record Topic! Mollen, woelratten en – muizen, katten en vogels kunnen de moestuin in een handomdraai tot een slagveld herleiden.

Een nachtmerrie voor elke moestuinier die al te vaak veel werk en tijd in de voorbereidende werken heeft gestoken. Hier enkele tips om deze veelal ook nuttige dieren op een verantwoorde wijze te verjagen. Deze jongens of meisjes doen het niet voor een stevige maaltijd zoals wij meesten groenten of fruit kweken in onze moestuin. Ze doen het voor de sport, de spanning van de weging, de kunst om een plant tot het uiterste te drijven, … en zoveel meer. Alle soorten groenteplanten voor moestuin , volkstuin, balkon of keuken.


Profiteer van jarenlange ervaring en grote voorraad. Er zijn tegenwoordig heel wat mooie grote vierkante potten te vinden, die misschien niet de oppervlakte van een perceel hebben, maar waar je toch ook behoorlijk wat kunt uit oogsten. Stap 3: Deel je moestuin logisch in. De percelen van je moestuin staan best loodrecht op het hoofdpad.


Check dan hier het Mega Moestuin stappenplan. Stap voor stap leg ik uit hoe je met een moestuin kunt beginnen en waar je op moet letten. Heb je al een moestuin en wil je deze zo goed mogelijk indelen met behulp van een moestuinplan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts