dinsdag 12 juli 2016

Parket schilderen

Gegarandeerd de allerlaagste prijs en hoge kwaliteit parketvloeren. De laagste prijs van Nederland. Bekijk het aanbod en kom langs! Authentiek en robuuste uitstraling. Kom langs voor onze deals!


Parket schilderen

Deskundig en betrouwbaar advies. Altijd de laagste prijsgarantie! Eenvoudig achteraf betalen Je betaalt Zoofy achteraf via iDeal. Gratis Offertes binnen minuten van Schilders uit uw Regio!


Schilder een aantal planken (tot 4) naast elkaar totdat deze helemaal klaar zijn. Schilder daarna de volgende tot planken totdat de houten vloer helemaal geschilderd is. Werk in verticale richting en rol daarna horizontaal uit. Zo verdeelt de verf het beste en krijg je een strak resultaat. De natuurlijke kleur behouden of een nieuwe kleur?


En welke voorbereidingen zijn nodig? Gaandeweg wil ik meubels gaan vervangen of schilderen. Want die witte kasten, díe zijn vergeleken met het houtwerk en de vloer helemaal niet wit meer. We hebben zo lang getwijfeld voor we de stap durfden te zetten om ons parket wit te laten maken, maar ik zou het in een oogwenk opnieuw doen, nu ik zie hoe groots het effect is. Dan is het schilderen van uw vloer wél een goede optie, bekijk onze blog voor meer informatie.


Vind hier de mooiste aanbiedingen van laminaat vloeren inclusief legservice! Stappenplan laminaat schilderen. Kiest u er toch voor om uw laminaat te schilderen ? Wil je een vloer schilderen , maar weet je niet goed welke soort verf je nodig hebt of hoe je te werk moet gaan?


Parket schilderen

Het schuren en lakken van parket is erg belangrijk voor het onderhoud van de houten vloer. Het parket ziet er dan een stuk beter uit. Waar moet je op letten wanneer je besluit je parket te schuren en te lakken? Schilder ook hierbij eerst in verticale richting, rol het horizontaal uit en schilder tot slot weer in verticale banen. Ook deze keer kunt u de houten vloer na vijf uur opnieuw verven.


Voor een slijtvast en langdurig resultaat heeft een houten vloer namelijk meestal een tweede laag nodig. De vloer is echter aan een nieuwe laag toe. Nu werd mij verteld door een schilder , dat ik deze vloer niet perse hoef te schuren. Hij gaf aan dat als ik deze zeer goed zou ontvetten, deze met een goede verf is over te schilderen. Uiteraard wel de paar kale plekken die de vloer heeft eerst behandelen met een grondverf.


Vloeren schilderen is best een uitdaging. Je zou niet de eerste zijn die vaststelt dat hij plots geen kant meer op kan en zichzelf heeft vastgeschilderd in een uithoek van de kamer. Aan de hand van ons 10-stappenplan leggen we uit hoe een houten vloer schilderen ook foutloos kan. Gebruik een kwast met varkensharen of een velvet of velours verfroller.


Kijk op het blik na hoeveel uur je de vloer opnieuw kunt schilderen. Stap Zet laag twee en drie op en houdt rekening met een droogtijd tussendoor. Schuur de vloer ook tussen het schilderen van de lagen door heel licht op zodat de verf goed hecht. Profiteer nu van de hoogste kortingen.


Parket schilderen

Bezoek direct onze fabriek. Niets is zo aangenaam als een parket dat er als nieuw uit ziet, langer meegaat en perfect bij de uitstraling en atmosfeer van de woning past. Hoewel veel mensen denken dat de aankoop van een degelijk parket eenvoudig is, wordt vaak één belangrijke factor vergeten: het onderhoud ervan! Sterker nog, er zijn binnenshuis maar weinig doe-het-zelf klussen die meer voldoening geven dan het transformeren van een oude en verweerde parketvloer naar één die er splinternieuw uitziet. Parket schuren is een taaie klus, die in veel gevallen enorm de moeite waard kan zijn.


Melle werkt zeer gestructureerd en netjes. Het resultaat is dan ook fantastisch! Ik kan Melle zeker aanbevelen. Goede adviezen, goed materiaal, goed werk, super! Denk altijd bij het schilderen van tegelvloeren aan de juiste voorbereiding.


Parket schilderen

Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ontvet en reinig met ammoniak en water. Loszittende verflagen, indien aanwezig, moeten ook weg. Schuur bij parket zoveel mogelijk loodrecht op de muur waar het meeste licht op valt om schuursporen zo min mogelijk te zien.


Schuren is hiervoor de beste methode. Zorg voor verluchting tijdens het schuren. In een afgesloten droge ruimte schuren geeft steeds een risico op explosiegevaar door de fijne stofdeeltjes die zich dan in de lucht verspreiden.


Schilder het laminaat nog een tweede en eventueel (na drogen en schuren) derde keer. In het begin is de vloer al voorzichtig beloopbaar. Maar als je er intensief gebruik van wilt maken, laat het dan een paar dagen extra uitharden. Heb je ervaring met laminaat schilderen ? Deel het dan met alle lezers via onderstaand reactieformulier.


Ooit was er eens een schilder die op deze vraag antwoordde met een wedervraag. Hij zei: “Fietsen zonder trappen, kan dat? Een niet heel aardig antwoor maar het toont wel aan dat het schuren hoe dan ook een belangrijk onderdeel van de verfklus is.


In dit artikel leggen we eerst uit waarom schuren nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts