dinsdag 20 december 2016

Behanglijm op de muur

Behanglijm van alle merken op beslist. Meld je gratis aan op de website als behanger als je opdrachten wil binnen halen. Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging. Leg de liniaal achter het behang, op de plint tegen de muur en plak het behang weer op de liniaal.


Snij het behang langs de voorkant van de liniaal af en haal hem weer weg.

U kunt dit stukje precies in de hoek afsnijden of de baan die op de aansluitende muur komt er overheen plakken en dan beide banen tegelijk doorsnijden. Wanneer je gaat behangen, is de keuze voor je behang natuurlijk de belangrijkste. Wanneer je dat hebt gekozen, moet je de spullen kiezen om het behang netjes en zonder bobbels op de muur te krijgen.


Het verwijderen van resten behanglijm op een muur Als je een muur opnieuw wilt bewerken, bijvoorbeeld door er sierpleister of stucwerk op aan te brengen, is het noodzakelijk om met een goede muur te starten. Deze lijm breng je dun aan op de achterkant van het behang. Voor vliesbehang kun je Bison behanglijm gebruiken, deze lijm kun je rechtstreeks op de muur aanbrengen waar je vervolgens het behag tegenaan plakt. Let op dat je de juiste lijm voor jouw behang kiest om te zorgen dat je het behang goed kunt op de muur kunt bevestigen.


Ik heb een muur te verven die behangen was met vliesbehang. Het behang ging er snel af.

Er zit echter nog behanglijm op de muur. Nu heb ik gelezen dat de verf kan afbladderen als er lijm op de muur zit. Daarom heb ik op advies van de bouwmarkt de muur schoongemaakt met St. Met normaal papier is het beter om het op het papier te smeren en even in te laten weken. Als je dan de muur insmeert, trekt het behang niet mooi glad en houd je bobbels.


Dat behangt veeeeeeel lekkerder! Om de krimp op de muur te voorkomen moet het inweken alvorens het tegen de muur wordt aangebracht. Gemakshalve mag u de muur insmeren i. Op deze wijze kan het makkelijker en sneller verwerkt worden.


Meet voor de laatste baan de breedte van het laatste te behangen stukje muur. Zorg dat je hierbij een klein stukje in de breedte overhoudt. Hierdoor kun je de baan makkelijker plakken en op maat snijden met het scherpe mes.


Ontvet de muur en maak deze stofvrij. Behandel de muur met voorstrijk (of verdun de behanglijm met water en breng een laagje aan). Hierdoor is de ondergrond egaal van kleur en voorkom je dat er oneffenheden in de kleur door het behang komen.


Voor het aanbrengen van behanglijm kun je een behangtafel aanschaffen. Gunther: ‘Als je de ondergrond niet voorbehandelt, trekt de lijm zeer sterk in de onbehandelde muur. Dan krijg je dezelfde problemen als met foute behanglijm.


Je krijgt je behang nooit meer van de muur of het valt er gewoon af, omdat de lijm niet langer voldoende kleefkracht heeft.

Eten bestellen doe je gemakkelijk online bij De Muur in Putten! Je plakt Airtex behang net als gewoon fotobehang op de muur met een behanglijm. Het handige is dat je de muur met lijm insmeert en het behang er dan in zijn geheel tegenaan plakt.


Zo voorkom je dus geknoei met bijvoorbeeld een behangtafel. De bestelling wordt zonder lijm gelever wij raden aan om lijm te gebruiken die geschikt is voor Airtex. Voor mij is het een beetje een vraagteken. Kan het zijn dat er een vulmiddel gebruikt is op deze muur ? Voor ieder soort behang is er wel een behanglijm. Zo is er voor glasvezel, vlies, zwaar, vinyl of textielbehang een aparte behanglijm.


Hierdoor zorgt u dat u de juist soort behanglijm kiest waardoor het behang het beste zal hechten op de. De verschillende behanglijmen sluiten aan bij de verschillende soorten behang. Voor dik behang heb je namelijk andere behanglijm nodig dan voor dun behang. Door de juiste behanglijm te kiezen krijg je het behang mooier op de muur en blijft het ook beter zitten. Bij sommige muren moet je de muur eerst voorlijmen (als die heel erg zuigt), omdat anders de lijm in de muur trekt en er niet genoeg over blijft om het behang mee vast te plakken.


Kijk dus zelf wat je naast de behanglijm nog nodig hebt. En natuurlijk is de belangrijkste vraag welke lijm je voor welk soort behang nodig hebt. Over het algemeen kun je speciale lijmen vinden voor de volgende behangsoorten (dit staat op de verpakking aangegeven).


Wilt u een schone muur en alle behanglijm verwijderen, dan kunt u daarvoor een afsteekmes gebruiken, een spons en water of schuurpapier. Perfax behanglijm en Bison behanglijm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts