donderdag 10 november 2016

Folie aanbrengen

Bestel het nu gemakkelijk online! Naast deze twee soorten radiatorfolie is ook de manier van aanbrengen belangrijk. Ook hier zijn er twee keuzes. De radiatorfolie kan op de muur achter de verwarming aangebracht worden, of de folie wordt direct aan de achterkant van de radiator vastgezet met handige magneetjes.


Verwijder een deel van de beschermlaag op de folie en duw de raamfolie tegen de ruit.

Begin vanuit een hoek en ga langzaam verder. Door de waterfilm tussen ruit en raamfolie kun je de folie eenvoudig verschuiven. Zorg dat de boven- en zijkant samenvallen met de afgetekende lijnen. Trek centimeter van de eerder opgemeten lengtemaat af. Teken vervolgens de juiste breedte af en knip de folie op maat.


Stap 3: Tape op radiatorfolie aanbrengen. Vermijdt het aanbrengen in de directe zon! Niet relevant voor statisch hechtende raamfolie, deze raamfolie heeft geen lijmlaag).

Uw heeft raamfolie gekocht en nu wilt u de raamfolie aanbrengen op het raam. Helemaal niet moeilijk, iedereen kan het. Of het nu het aanbrengen van statisch hechtende folie , het aanbrengen van zelfklevende raamfolie of het aanbrengen van zonwerende folie is. Raamfolie is makkelijk te bewerken. Statische raamfolie aanbrengen.


In dit stappenplan gaan we statische folie aanbrengen op een raam. In tegenstelling tot zelfklevende glasfolie, hecht statische folie aan het raam zonder lijm. De raamfolie is daardoor gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen.


Bekijk hier het assortiment in de Praxis store. Naast inkijk vermindert de folie ook infrarood en ultraviolet licht. Bij anti inkijk glasfolie heeft u keuze uit spiegelende of niet-spiegelende glasfolie.


Kijk voor meer informatie op de productpagina over deze folie. Het aanbrengen van zonwerende raamfolie is een voordelige en goedkope manier van zonwering. Begin met het aanbrengen van de raamfolie in het midden en werk eerst naar rechts en dan vanuit het midden naar links. Bij het aanbrengen van de raamfolie, hou hierbij de raamfolie iets van het raamoppervlak.


Kijk aan de andere zijde van het raam of u nog luchtblazen ziet, na het aanbrengen van de raamfolie. Wrijf deze weg met uw spatel.

Plak de folie op het oppervlak en wrijf haar glad met behulp van een kunststof spatel. Aanvankelijk is de folie een beetje troebeler dan normaal. Deze vertroebeling verdwijnt echter weer.


Het hangt af van het type folie dat je kiest: statisch (zonder lijm of plaklaag) of zelfklevende folie (met een plaklaag). Hoe statische raamfolie aanbrengen ? Zelfklevende raamfolie aanbrengen : De naam zegt het al: deze folie hecht zonder water aan te hoeven brengen. Om het plakken iets makkelijker te maken, kun je alsnog water gebruiken.


Op deze manier zit de raamfolie niet direcht muurvast, maar is het nog te verplaatsen. In de winter, bij koud weer heeft het de eigenschappen van een dampremmende folie. En in zomer, bij warmer weer krijgt het meer de eigenschappen van een dampopen folie. Zelfregulerende folie wordt aangebracht aan de warme kant, aan de binnenzijde.


Dit type folie wordt vooral gebruikt bij platte daken waar een dik pak isolatiemateriaal is. Door ons handige stappenplan te gebruiken, is het voor iedereen mogelijk raamfolie aan te brengen. Bevestig aan beide kanten van de folie een stukje plakband voor dat u begint met het aanbrengen van de folie op het raam. Wanneer u het plat dak wenst te isoleren (is bijna altijd aan te raden), brengt u eerst een dampremmende folie aan waarop de isolatieplaten komen te liggen. Daarbij hebt u de keuze uit PIR of PUR isolatieplaten met deze afwerking.


Wil je glasfolie of plakfolie kopen? Bekijk dan in de webshop onze volledige collectie en bestel direct jouw favoriet. Of kom langs in een van de vele bouwmarkten bij jou in de buurt.


Bij KARWEI vind je statische raamfolie, glasfolie, zelfklevende folie en plakfolie voor meubelen altijd voor een aantrekkelijke prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts