woensdag 29 mei 2019

Onbehandeld hout beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandeld , behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Beits tegen de laagste prijzen. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Afhankelijk van het hout dien je nog een derde laag beits aan te brengen.


Nieuw, onbehandeld hout kun je het beste drie lagen beits geven.

Ouder tuinhout wat je al eens in de beits hebt gezet hoeft maar twee lagen beits te krijgen. Hout is een natuurproduct en als je hout niet behandelt wordt het zeer snel grijs. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen.


Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Bij onbehandeld , ruw hout moet je eerst hars, klevende en vettige resten verwijderen.

Dit kun je het beste doen met een universeel verdunningsmiddel. Na het gronden, waarbij het hout wordt beschermd tegen blauwkleuring en schimmel, dien je het tweemaal na te behandelen met duurzaam beschermende beits. Dat betekent dat gebeitst hout kan blijven werken nadat het behandeld is. Vocht zal in en uit het hout trekken, maar het hout is toch beschermd. Verf en lak isoleren het hout en bieden daarom op een andere manier bescherming.


Een beits trekt in het hout , waar een lak als het ware op het hout blijft liggen, of zich aan de oppervlakte hecht. Je kunt gaan voor een transparante beits om de houtkleur goed uit te laten komen, maar er zijn ook verschillende beitsen in andere kleuren. Zo kun je je Douglas hout ook een andere houtkleur geven of beitsen met een niet-doorzichtige beits. Het hout eenmalig behandelen is meestal niet genoeg.


Speciaal voor Douglas hout behandelen met beits hebben wij Remmers HK Lazuur. Dit is een soort beits , maar met veel meer beschermende eigenschappen. Gaat u hiermee Douglas hout beitsen , dan beschermt het Lazuur tegen vocht, blauwzwam, houtrot, schimmel en algen, UV straling en aantasting door wespen. Eikenhout behandelen is niet lastig. We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt.


Van onbehandeld hout tot de beste olie. Onbehandelde eiken tafel behandelen. Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen, omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen?


Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax.

In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is.


Zo worden eiken meubelen vaak gekleurd met een beits. Vanwege de gevoeligheid van onbehandeld vurenhout voor blauwschimmels is het raadzaam om op onbehandeld vurenhout een filmvormende afwerking te kiezen in combinatie met een impregneermiddel. Is uw hout door de fabrikant geimpregneerd dan geldt er geen voorkeursbehandeling. Verdun de dekkende of transparante beits voor je gaat beitsen. Zo dringt beits dieper in het hout , wat de impregnerende werking verhoogt.


Terpentine is vrij sterk spul en heeft een intense geur, trek daarom werkhandschoenen aan en draag een veiligheidsmasker (ook tijdens het beitsen ). Door kleurolie en kleurbeits te gebruiken kunt u elke onbehandelde houtsoort een andere uitstraling geven. En op een heel eenvoudige manier die eigenlijk niet verkeerd kan gaan. Maar net als met alles: probeer het eerst even uit op een onopvallende plek, zodat u zeker weet dat u met het resultaat van de kleurolie en beits olie tevreden bent. Sommige houten elementen worden onbehandeld geleverd door Twente Woo waardoor het belangrijk is om deze te behandelen en het hout te beschermen. Impraline Pre-Activ is een schimmelwerend product en voorkomt houtrot.


Dit impregneermiddel is een ideale grondlaag voor de beits. Schuttinghout impregneer je en laat je vervolgens uur drogen. Experimenteer als je dat wilt met het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende delen van het meubel. Ja, met een (vochtregulerende) beits , éénpotssysteem, systeemverf (naar keuze transparant of dekkend). Dit zijn verschillende termen voor een min of meer zelfde product.


Laat nieuw geimpregneerde hout wel bij voorkeur enige maanden tot een jaar onbehandeld alvorens het te beitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts