dinsdag 28 mei 2019

Onbehandeld hout beschermen

Wat gebeurt er met onbehandeld hout ? Afhankelijk van de duurzaamheid van het hout vergrijst elke houtsoort door aanraking met water en zonlicht. Met name buitenshuis gaat dit proces zeer snel. Op deze afbeelding is goed te zien dat dit proces erg snel gaat.


Denk er dus goed om bij het werken met onbehandeld hout dat u het hout zeer snel beschermd. De onbehandelde keuken zal in de loop der jaren alleen nog maar grijzer worden door UV.

Behalve dat reageert onbehandeld eiken met je lichaam, staal en een aantal chemicaliën als amoniac. Ik raad je dus aan om het eiken toch te behandelen. Als je wilt dat zowel het hout als de lak niet vergeeld door UV is skylt lak aan te raden. Als u de onbehandelde look wilt behouden van uw acacia houten meubel raden wij u aan deze toch te beschermen. SKYLT beschermt tegen vuil en vocht en is onzichtbaar.


Als u van puur hout houdt, dan is SKYLT de perfecte (en oersterke) finish voor uw meubel. Onbehandeld hout beschermen ? Het merk CanDo adviseert je dit wel te doen! Hoe beter je jouw houtsoort beschermt , des te langer je van haar kunt genieten!

CanDo beschikt over prachtig onbehandeld hout waar je veel moois mee kunt creëren. Lees verder in dit artikel om daar meer over te weten te komen! Ik denk dat het beste compromis is dat je het hout eerst laat vergrijzen tot een punt waarop je het mooi vindt.


Daarna kun je het hout behandelen met de Care 102. HG beschermer voor onbehandelde houten meubels beschermt onzichtbaar tegen het indringen van water, olie, vet en ander vuil in onbehandeld hout , zoals teak en ander hardhout, eiken, grenen en vuren. Eikenhout behandelen is niet lastig. We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt. Van onbehandeld hout tot de beste olie.


Wilt u een - tot nu toe - onbehandelde houten tafel behandelen, omdat deze vol zit met vlekken en ongewenste kringen? Het product beschermt tegen het indringen van water, olie, vet en ander vuil in het hout. Vergelijkbare zoekopdrachten voor onbehandeld hout beschermen.


Info over onbehandeld hout beschermen. Resultaten van zoekmachines! Olie, verf, beits, lazuur of coating. Als je onbehandeld wilt beschermen , kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.


En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Douglas hout wordt veel toegepast in de tuin.

Het typische oranje-achtige hout wordt veel gebruikt voor schuttingen, tuinhuisjes, terrassen en veranda’s. Dat is echter nog lang niet de maximale levensduur van het hout. Neem het onbehandelde hout af met een houtontvetter en de Wypall pluisvrije doek. Neem na het ontvetten het hout af met een vochtige doek en laat het drogen voordat u het hout verder gaat behandelen.


Let op: eiken hout mag niet ontvet worden met ammonia daar ammonia een reactie aangaat met het looizuur dat in eiken zit. Maar eigelijk wilt u dat niet, want u weet: alle oliesoorten en hardwaxolie en meubelwas en vele laksoorten zorgen er voor dat de kleur van het hout gaat veranderen. Er zijn producten die beschermen en waarmee u ook de originele kleur behoudt. Het hout wordt geler en donkerder.


Voordat u het hout gaat behandelen, is schoonmaken heel belangrijk. Houtolie is evenals beits een vloeistof die ontwikkeld is om tuinhout optimaal te beschermen. De olie dringt (zeker bij de zachtere houtsoorten) diep door in het hout , voedt en beschermd het van binnenuit.


Soms volstaat een oppervlaktebehandeling met was,olie, beits of verf om hout te beschermen. De massieve houtsoorten worden door ons aangeboden met o. Dit is per meubel verschillend. Ook bieden wij massief houten meubelen onbehandeld (puur natuur) aan.


In dit informatieboekje lees je per houtsoort hoe je zelf je meubel van onbehandeld massief hout kunt beschermen. Geïmpregneerd zachthout voor in de tuin is vaak grenenhout of vurenhout dat met een impregneermiddel beschermd is tegen schimmels en insecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts