dinsdag 21 mei 2019

Hout olie of beits

Kwaliteit voor de laagste prijs! Van Beginner tot de Serieuze Visser. Alle Beits vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw verfspullen online.


Voor houtbehandeling van kasten of meubels, kun je wellicht beter kiezen voor olie , omdat de weersinvloeden binnen natuurlijk zeer beperkt zijn. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.

Beits en houtolie Bescherm je hout duurzaam, zodat je er lang van kunt genieten! UV-stralen, regen, wind of temperatuurschommelingen, hout wordt aan veel invloeden van buitenaf blootgestel die het oppervlak scheuren, uitdrogen en gevoelig maken. Waarom lakken, beitsen of oliën? Lakken, beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon. Ik twijfel over de Hornbach Houtolie Plus, meer vaste stoffen dan de beide merken en de normale Houtolie waar ze mee stoppen.


Bij Verf en Beits zie ik eerst goed ontvetten dus weg terug zie ik niet zitten. Zelf overweeg ik elke plank eerst rondom te behandelen, als je alleen buiten doet willen ze vaak krom trekken! Omdat een olie -afwerking vooral in het hout zit in tegenstelling tot een beits of een vernis, is de toplaag van de olie relatief dun en wordt deze dus ook relatief snel afgebroken (waarmee de beschermende werking voor het hout niet verloren is gegaan omdat die in het hout zit).

Houtafwerking met beits , olie of was Meubelen, trappen en deuren die nog geen behandeling hebben gekregen, kan je nog van kleur en uitzicht veranderen met beits , was of olie. Dit vergt een voorzichtige behandeling waarvoor je rustig je tijd moet nemen. Ik zet voor jou de nodige stappen op een rij. Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie , lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen.


En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt. Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is. Verschillende houtsoorten reageren ook verschillend op de diverse verven, beitsen en olie. Hieronder een aantal tips en specifieke eigenschappen van hout. Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen.


Als u bijvoorbeeld normaal staal gebruikt ipv RVS krijgt u zwarte plekken in het hout. Beits , olie , vernis of boenwas: wat is de beste keuze voor mijn binnenhout? Kan ik mijn parket, trap of meubelen best beitsen , oliën, vernissen of boenwassen? Het is een veelgestelde vraag. Het antwoord hangt af van welk resultaat je op het oog hebt.


Beits kan geleverd worden in dekkende en transparante vormen, olie is altijd transparant. Zo kunt u op basis van smaak een keuze maken. Een ander voordeel dat beits en olie hebben ten opzichte van lakverf, is het feit dat er geen grondverf te pas komt bij het aanbrengen.

Toch is er ook een verschil tussen beits en olie. Door een kijkje op onze andere sites te nemen zult u zien dat we al onze houtolie producten ook zelf in de praktijk gebruiken zodat we u desgewenst kunnen ondersteunen bij het maken van een goede keuze voor de houtolie voor uw toepassing. Houten vloeren en laminaat dienen goed onderhouden te worden met houtbeits of houtolie.


Wil je hier meer over weten? Ons personeel voorziet je namelijk graag van deskundig advies. HORNBACH kan je altijd verder helpen! Beits over was of olie Hartelijk welkom op het Forum van Schildersvak. U kunt Douglas hout beitsen beter niet in de volle zon doen, het is belangrijk dat het gelijkmatig kan drogen.


Begin bij het aanbrengen van de olie of beits met de naden en groeven in het hout. Daarna kunt u de grotere oppervlakten behandelen. Voor het beste resultaat moet u de beits in een beweging aanbrengen. Beits kent veel voordelen ten opzichte van verf.


Zo is onze Remmers HK lazuur beits ademingsactief en vocht reguleren kunt u het douglas hout nabehandelen en onderhouden zonder schuren of afbijten, beits scheurt niet, dringt diep in het hout , is het waterwerend en heeft het een ingebouwde grondering. De keuze tussen beits en houtolie is er eentje die vooral een zaak is van afweging. Het verschil tussen beits en houtolie. Dat betekent ook dat het net iets minder bescherming biedt tegen de weersomstandigheden en tegen vuil. Een laag beits biedt uitkomst!


Door het hout te beitsen , bescherm je het tegen invloeden van buitenaf. Beits trekt namelijk dieper in het hout dan verf en heeft een vochtregulerende werking, waardoor het vocht er wel uit kan, maar niet in. Zo hoef je nooit meer te stressen wanneer je een drankje morst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts