woensdag 26 december 2018

De begraafplaats van praag

Boek nú betrouwbaar en snel bij Bebsy. Dagelijks nieuwe deals bij Bebsy. Profiteer nu van de aanbiedingen! Voordelige stedentrips incl. Bekijk het aanbod van jouw favoriete merk bij de Bijenkorf.


Bestel eenvoudig, snel en veilig op deBijenkorf.

Boek een rondleiding op een kerkhof in Praha met een gids. De begraafplaats van Praag is de zesde roman van de Italiaanse schrijver Umberto Eco. De hoofdpersoon, Simone Simonini, groeit op in Turijn ten tijde van het Risorgimento. Plaatsen van handeling: Turijn, Palermo en Parijs. De geschriftvervalser Simone Simonini is een zeer nauwkeurig observator van zijn eigen tijd.


Hij ziet veel, maar maakt nog veel meer mee. Zo lijkt de naam van abt Dalla Piccola rechtstreeks te verwijzen naar Pico della Mirandola, die in de vijftiende eeuw de Joodse mystiek in Italië grotere bekendheid gaf. Dertig jaar geleden werd hij wereldberoemd met zijn historische roman De naam van de roos, die miljoenen lezers zou betoveren, en die werd verfilmd met Sean Connery in de hoofdrol.

Dit zaadje komt in het brein van Simonini tot bloei. Hij bedenkt een bijeenkomst van de Jezuïeten die zich voordoen als rabbi’s op de Joodse begraafplaats in Praag. Daar bekokstoven ze een complot dat moet leiden tot hun wereldmacht.


Dit document is de spil waar deze hele roman van Eco en de omzwervingen van Simonini om draaien. Nee, niet in Praag , de Joodse begraafplaats van die stad wordt door Simonini gebruikt als decor voor een imaginair complot van de jezuïeten. Misschien is Eco wel te erudiet voor ons gewone stervelingen. Tegenwoordig is hij onderdeel van het Joods Museum. Bezoekersgids over de stad Praag.


Ideeën voor een betere vakantie. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Korting op Vans Collectie. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekijk professionele foto's van begraafplaatsen in Praag op TripAdvisor.


Begraafplaatsen in Praag , Tsjechië. Wat hebben Dan Brown en Umberto Eco met elkaar gemeen? Hun pennenvruchten werden door het Vaticaan met banbliksems overladen, waarop ze uitgroeiden tot bestsellers.


Deze kleine begraafplaats midden in de stad is een belangrijke toeristische trekpleister in Praag.

Hieronder mijn mooiste foto’s, om je een indruk te geven. We hadden mazzel met het weer: er scheen een mooi zonnetje op de graven en de herfstbladeren. Al zijn romans, waaronder De naam van de roos, De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag en Baudolino, werden wereldwijde bestsellers. De nieuwe Umberto Eco is briljant. Het was de laatste rustplaats voor 40.


Praagse industriëlen, maar ook minder bekende personen van de Joodse gemeenschap in Praag. Vandaag is slechts een hoekje van de oorspronkelijke begraafplaats over. Uniek aanbod (tweedehands) boeken.


Eco verweeft het fictieve verhaal van zijn hoofdpersoon dus met de werkelijke geschiedenis van de negentiende eeuw, die in zijn visie niet minder absurd is dan de verhaallijn van de roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts