donderdag 27 december 2018

Teakhout buiten behandelen

Teakhout behandelen buiten. Van nature is teakhout zeer duurzaam. Het bevat oliën die ervoor zorgen dat het hout goed tegen vocht en water kan. Het is geen toeval dat boten vaak een dek van teakhout hebben. Teak tafel behandelen met meubelolie of structuurolie.


De meubelolie of structuurolie zorgt voor een wat donkerdere tint van uw tafel.

Indien u de originele kleur van het teakhout wenst te behouden, adviseren wij groene zeep. Behandeld teak: kan dat buiten blijven staan in de regen? Snel na het aanbrengen zijn onze producten droog en zullen zij uw tuinmeubelen beschermen tegen zon, regen en sneeuw. Maakt het uit in welke tijd van het jaar ik mijn teak meubelen behandel? Na het schoonmaken kun je er voor kiezen om je teakhouten tuinmeubels te behandelen.


Het is belangrijk dat je tuinmeubels goed droog zijn voordat je ze behandelt , laat ze daarom tenminste uur drogen na het schoonmaken. Wanneer je wil dat je teak tuinmeubelen hun goudbruine kleur behouden is het van belang je meubels te behandelen met teakolie. Dan is het niet mogelijk om deze te behandelen.

Deze tuinmeubelen zijn namelijk al voorzien van een (grey)wash. Na verloop van tijd zal de greywash verdwijnen en krijgen de meubelen een mooie eigen zilvergrijze kleur. Voor zowel onbehandeld als behandeld teakhout is het belangrijk dat het op een goede manier wordt onderhouden. Onbehandeld teakhout gaat vanzelf mooi vergrijzen als je het buiten laat staan.


Maar als je daar niet op wilt wachten (of je hebt een andere kleur in gedachten) dan kun je tuinmeubelen van teakhout behandelen met verniswas, een krijtverfwash of Abbondanza Vintage Effect. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen krijgt het teakhout na verloop van tijd de zilvergrijze kleur indien u de meubels niet behandeld. Voor het hout is dat geen probleem. Als u de meubelen eerst grijs laat worden en vervolgens gaat behandelen met een olie of een sealer dan worden de meubelen daar niet mooier van. Dit heeft verder geen invloed op de levensduur van het hout.


Om uw tuinset op kleur te houden kunt u het behandelen met teak olie. De natuurlijke uitstraling van het teakhout blijft behouden. Kunnen teak binnenmeubelen ook als tuinmeubelen gebruikt worden?


Zo nu en dan wordt deze vraag wel eens gesteld. Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Mag het wat gaan scheuren? Teakfix beschermt tegen vuil en vocht. Schuur altijd in de richting van de nerven.


Maak het daarna goed schoon.

Gebruik hierbij de teakhout reiniger. De teakhout reiniger heeft een grote bijdrage in het kleurherstel van het hout. Breng na de behandeling de teakhout protector aan, zodat het hout beter beschermt is tegen weersinvloeden en minder snel verkleurt. Het teakhout zal licht grijs gaan verkleuren.


Als de teakhouten tuinmeubelen de gehele winter buiten hebben gestaan kan het donkergrijs verkleuren en kan er zelfs een groene aanslag vormen, het is verstandig om dit in het voorjaar te verwijderen. Onze grote collectie teak tuintafels is duurzaam en aan onze tuintafels heb je jaren plezier van. De kwaliteit teakhout die wij gebruiken voor onze tuintafels is uitsluitend A-kwaliteit. Dit houdt in dat wij het beste deel van de boom gebruiken voor onze teak tuintafels. Hierdoor kunnen onze teak tuintafels het hele jaar door buiten blijven staan.


Teak heeft van nature de neiging om te vergrijzen en zelfs zilvergrijs te worden. Wil je de kleur behouden of een kleur geven dan kan je deze vernissen of inwrijven met een speciale teak olie. Het inwrijven met speciale teakoliën verlengt ook de levensduur van het hout.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


In het voorjaar haal je de tafel dan weer schoon naar buiten. Blijft de tafel buiten staan, dat kan gerust met teak hout , dan kun je ook de groene aanslag verwijderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts