dinsdag 25 december 2018

Buxus in pot

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Specialistisch advies nodig?


Om te vermijden dat uw buxus in pot allerlei gebreksverschijnselen gaat vertonen zoals algemene geelverkleuring, gele randjes aan het blad en een gestoorde groei, is het absoluut noodzakelijk dat u hem regelmatig voeding geeft.

Planten in pot hebben immers slechts een beperkt volume grond en dus minder voedingsstoffen ter beschikking. Buxus van alle merken op beslist. Als de plant wat minder mooi is dan zou ik de plant in de tuin zetten.


Tip: Een onderschaal onder de pot is gemakkelijk omdat u zo wat waterreserve heeft. In de winter de schaal wel weghalen. Na jaar of wanneer de groei achteruit gaat, moet u gaan verpotten.


Dit kan door de plant in een grotere pot te.

Na de buxus in pot planten is hij echter kwetsbaarder geworden voor vorst. Dit komt doordat de vrieskou sneller toegang tot de wortels heeft wanneer de buxus in de pot staan, dan wanneer deze in de vaste grond staat. De buxus in pot kan tijdens zware vorst (wanneer het meer dan twee graden vriest) dan ook het best binnen geplaatst worden. Deze groenblijver die u in allerlei vormen kunt knippen, doet het ook in een pot op balkon uitstekend.


Van oudsher wordt hij gesnoeid. De buxus kan bij een goede verzorging drie jaar in zijn pot blijven staan. Na drie jaar, of eerder, als de conditie van de buxus achteruit gaat, moet je de buxus verpotten. Je kunt buxus in een grotere pot plaatsen.


Maak wel even de wortels los, zodat deze goed contact maken met de nieuw potgrond. It can be kept on the terrace and you only have to remember to water it on days without frost. What kind of soil should be used with buxus in pots ? Daarnaast houdt de buxus er niet van om tussen heide en rododendrons in te staan.


Dit zijn uitgesproken zuurminnende planten en buxus houdt van kalk. U kunt uw bestelling afhalen bij een van onze afhaalpunten of thuis laten bezorgen. Op arme, schrale grond wordt het blad vaak oranjegeel.

Wel zou u de oude potkluit wat moeten losmaken zodat er een goed contact met de nieuwe potgrond ontstaat. Een buxus die in de pot staat dient nog een derde keer bemest te worden. Naast bemesting heeft de buxus wat kalk nodig. Kalk bevordert de groei van de buxus en voorkomt ziektes zoals kale plekken en gele bladeren. Door de buxus goed te verzorgen kunt u langer genieten van deze sterke buitenplant.


Weinig werk en het hele jaar door groen! Wij adviseren de buxus tweemaal per jaar te snoeien voor een mooi strak haagje. De dag van vandaag hangt er vrijwel in elke tuin een nestkastje voor onze liefste tuinvrienden.


Ze zijn er in alle vormen en formaten en voor elk vogeltje wat wils. Maar wist je dat er meer dan 2verschillende buxussen bestaan? En dat ze tot meter hoog kunnen groeien? Er zit veel meer achter een buxus dan je denkt.


Plant buxus wortelgoed in de wintermaanden, vanaf oktober tot april. Zodra de planten gaan uitlopen, is het te laat om wortelgoed te planten, de kans is dan groot dat de buxus niet aanslaat. Kies in de rest van het jaar voor de buxus planten in een pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts