donderdag 23 augustus 2018

Ijzer verven

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Van klassiek zwart, wit en grijs tot decoratieve kleuren als roo groen en goud: Praxis verkoopt metaalverf in verschillende kleuren. De gekleurde metaalverf is ideaal als je het hekwerk van een nieuwe look wilt voorzien! Staal wordt vaak buiten gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een hekwerk of een stalen deur, en daarmee krijgt het vaak te maken met veranderende weersomstandigheden. Hierdoor ontstaat kans op corrosie, in de volksmond beter bekend als roest.


We leggen je graag uit, aan de hand van een stappenplan, hoe wij staal op de beste manier verven. Buiten of binnen moet je soms metaal schilderen. Dit is anders dan het schilderen van muren of hout. Heb je onbehandeld metaal dan moet je de eventuele aanwezige roest verwijderen. Als je van plan bent om verroest ijzer of staal te verven , pas je best volgend stappenplan toe: Indien het verroeste ijzer of staal ooit geschilderd geweest is, dan dien je de afpellende verflagen eerst te verwijderen met een afbijtmiddel of door deze grondig op te schuren.


Koop liever te veel verf in dan te weinig. Op het verfblik staat aangegeven hoeveel mje met een blik kunt verven. Ongeopende verfpotten kun je op vertoon van de aankoopbon binnen dertig dagen retourneren. Praxis heeft voor elke klus de juiste verf en voorbehandelingproducten.


Zo zorgt voorstrijk voor een betere hechting aan de muur, met superdekkende muurverf hoef je maar één laag te verven , en tot slot zijn er verschillende soorten lak voor hout en metaal welke zowel binnen als buiten toepasbaar zijn. Ook bestaat er schoolbordverf en magneetverf. Vind jij je metalen voorwerp te somber, dan kan je je metaal verven in diverse mooie kleuren in hoogglans of zelfs met een matlook. Ga bijvoorbeeld voor een antraciete kleur om je metalen trap te betrekken bij een modern interieur. Of haal de zomer in huis en verf je stalen raamkozijnen voor de verandering eens geel of lichtblauw.


Tip: gaat het om onbehandeld metaal? Je kunt diverse soorten metaal schilderen. Gebruik een staalborstel voor het afschuren of afkrabben en maak het metaal daarna goed schoon, vet- en stofvrij. Zelf een ijzeren hek schilderen.


Ijzer verven

KARWEI helpt je stap voor stap. Lees hier meer over roest verwijderen, ontvetten, metaalprimer en metaallak voor je ijzeren hekwerk. Het belangrijkste aan metaalverf, is uiteraard dat het metaal voldoende beschermd wordt. Toch zijn alle verven niet van dezelfde kwaliteit. Hier enkele punten waar u moet op letten wanneer u metaalverf aankoopt.


Inleiding Indien je iets afweet van metaalverf, zul je als snel doorhebben dat metaalverf niet goedkoop is. Ook metalen oppervlakten in huis zijn weleens toe aan een schilderbeurt. Het verven van metaal gaat net iets anders in zijn werk, dan het verven van oppervlakten van ander materiaal. In het onderstaande artikel lees je meer over metaal schilderen en hoe je dit zelf kunt doen.


Ijzer verven

Verwijder altijd zoveel mogelijk de bestaande roestlagen vooraleer je. Ik wil een aanhangwagen die met gegalvaniseerde plaat bekleed is een kleurtje geven. Middelfijn en fijn schuurpapier, dat omschreven wordt met Ptot en met P18 wordt met name gebruikt voor en na het verven van de grondlaag. Voor het schuren van metaal wordt deze soort minder vaak toegepast. Nadat er een laklaag is aangebracht wordt het schuurpapier met de kleinste korrel gebruikt, dit heet ook wel zeer fijn schuurpapier.


Oud ijzer of staal moet eerst met de staalborstel en schuurpapier worden bewerkt. Veeg het schuurstof daarna zorgvuldig af. Bewerk de roestplekken zeer grondig, want achterblijvend roest vreet zich snel weer door de laklaag heen. Wij verven vaak metalen handgrepen van kastjes gewoon mee in de kleur en dan een klein beetje doorschuren tot op het metaal, geweldig.


Ijzer verven

Verftips, Klusidee tips voor schilderen, verven en verf. Alle verftips om zelf te schilderen. GAMMA metaallak wit 5ml is een roestwerende glanzende metaallak geschikt voor ijzer , staal of andere metalen. U hoeft de ondergrond niet voor te behandelen met een primer.


Deze GAMMA metaallak is een antiroestmiddel, grondverf en lak in één met een uitstekende hechting en geeft een langdurige bescherming aan alle ferrometalen binnens- en buitenshuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts