maandag 11 december 2017

Delfts aardewerk

Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Heeft u vragen over iets in uw eigen kast of verzameling? Hoe werd het geproduceerd? Waar werd het gemaakt en verkocht?


Vereenigde Oostindische Compagnie) schepen namen in de 17e eeuw naast specerijen ook het blauw op wit gedecoreerde porselein mee uit China. Op de veiling van deze week: Attributed to Adriaan Kocx - A large faience. Ik ben op zoek naar dit mooie bord van kasteel wylre.

Voor elk voorwerp voorzien van ons handelsmerk, wordt een certificaat van echtheid uitgegeven. Passie voor onze innovatieve ontwerpen, traditionele vormen. Delfts aardewerk (hardcover).


Je zocht naar: delfts blauw aardewerk ! Etsy geeft een thuis aan duizenden handgemaakte, vintage en unieke producten die aan jouw zoekopdracht gerelateerd zijn. Het maakt niet uit waar je naar zoekt of waar op de wereld je woont, ons wereldwijde platform vol verkopers kan je helpen met het vinden van unieke en betaalbare opties. Laten we aan de slag gaan! Gemaakt met echte Nederlandse grondstoffen.


Te koop sets van elftal blauwe vazen in elke set zit een hele lichte beschadiging in de bovenrand. Koop en Verkoop Antiek Keramiek en Aardewerk op Marktplaats. Schalen en meer kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Het keramisch product aardewerk bestaat uit gebakken klei. Kleur, hardheid en structuur van de scherf - de keramische materie - hangen nauw samen met de al dan niet vermengde leemsoorten.


Het wordt gebrand in het middenvuur of demi-grand-feu, bij 8tot 900°C. Deze decoratiestijl is geïnspireerd op de kleuren die gebruikt worden in het Middellands Zeegebied en dit geeft het aardewerk zijn typerende karakter.

Het gaat om de collectie van Meijer Lavino, waarvan een groot deel binnenkort in de hofstad is te zien. Ook De Candelaer is te bezoeken. Velen, particulieren en musea, in eigen land en daar buiten, hebben in de laatste anderhalve eeuw verzamelingen daarvan aangelegd.


Bekijk meer ideeën over Aardewerk , Beschilderd aardewerk en Speyer. Dat aardewerk werd in de 17e en 18e eeuw ook wel ‘porceleyn’ genoemd. Inmiddels is het aardewerk weer helemaal terug van weggeweest, want het krachtige blauw van de speelse dessins brengt meteen een fris kleuraccent in je huis.


Ongemerkt, 18e eeuw, doorsnede cm. Het aardewerk is sinds het ontstaan in de VOC-tijd wereldberoemd. Het bedrijf is dagelijks geopend voor rondleidingen. Pas later is men er Hollandse taferelen op gaan schilderen, vooral van de vloot en zeegevechten waren populair.


Het was een goedkoop alternatief voor Chinese porselein. In Italië, Scandinavië en Spanje wordt dit type aardewerk majolica genoemd. Ook wel Harlinger aardewerk of Makkums.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts