donderdag 14 september 2017

Grondverf terpentine

Grondverf van alle merken op beslist. Belangrijk is dat je de oude terpentine laag eerst ontvet en vervolgens naspoelt met schoon water. Vervolgens kun je de verflaag schuren met korrel P240. Zorg ervoordat dat je na het schuren het oppervlak goed stofvrij maakt met een kleefdoekje. Hout dat nog niet eerder bewerkt is heeft eerst een laag grondverf nodig om de houtnerf te vullen en de zuiging van het hout weg te nemen.


Ook voor kunststof oppervlakken is er grondverf.

Hiervoor geldt hetzelfde als bij een grondverf. Op zoek naar een grondverf welke met terpentine te verdunnen is? Wij leveren verschillende merken grondverf en primer welke prima te verdunnen zijn met terpentine. Deze soort noemen we ook wel alkyd grondverf , een alkyd grondverf is dus verdunbaar met terpentine. Bekijk ons online assortiment terpentine gedragen grondverf.


Stapelkortingen, dus meer blikken is meer korting! Voordelen van verf op terpentine basis. Hoewel er voor buiten steeds meer verf op waterbasis te verkrijgen is, schildert het.

De voordelen van terpentine verf is dat je makkelijk een mooie, volle glans krijgt. Je gebruikt deze primer voor het gronden van houtwerk binnen zoals deuren, kozijnen en meubels. Let erop dat een verf op terpentine basis kan vergelen bij weinig UV licht. Geschikt voor het gronden en overgronden van nieuw hout en oude intacte verflagen en het overgronden van metalen die behandeld zijn met een corrosiewerende grondverf. Waterbasis verf kan over terpentine grondlak heen.


Op dit moment ben ik de zoldertrap aan het schilderen. Gronden daarna met fijn schuurpapier schuren en aflakken met de verf die je hebt. Dit kan soms meer dan maanden duren. Met als gevolg dat de verf breekt. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Ik heb van één slaapkamer de plinten en het raamkozijn in de grondverf op terpentine basis gezet en vanavond heb ik dit in de lakverf gezet. Doordat ik niet goed gelezen had dacht ik dat ik ook lakverf op basis van terpentine had. Maar helaas, deze is op waterbasis.


Ook bereik je met grondverf op terpentinebasis een hogere glansgraad dan wanneer je watergedragen grondverf gebruikt. Wanneer je grondverf op terpentinebasis gebruikt, moet je ook een lakverf op terpentinebasis gebruiken. Palletaanbieding grondverf GRIJS verpakt in 2. Deze verf is geschikt als afwerklaag voor hout en metaal en is terpentine verdunbaar.

Ook alkydharsverven genoem te verdunnen met terpentine. Voor een uitstekende buitenduurzaamheid. Bekijk advies en tips over verf op terpentinebasis.


Uiteraard is het (net zoals altijd) belangrijk dat de verf op waterbasis wel goed is gedroogd voordat deze word overgeschilderd met een verf op terpentine basis. Andersom is ook geen probleem. Mensen die binnen altijd verf op terpentine basis hebben gebruikt kunnen dit gewoon overschilderen met een verf op water basis. Ik denk dat grondverf op terpentinebasis best mag worden verdund met terpentine of andere oplosmiddelen. Zal dan iets beter uitstrijken.


Ik vermoed dat het niet meer op de pot staat omdat ze denken dat de consument liever kant en klare producten koopt, dus niet moet gaan mengen of zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts