woensdag 27 september 2017

Glas facet geslepen

Het beste uit de bioscoop als eerste thuis. Geen abonnement, betaal per film. Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties.


Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten. Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Vergelijk alle prijzen en bespaar tot wel via Kiesproduct.

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen , wordt de glasrand dunner naarmate het facet breder wordt. Het facetgeslepen glas in ons standaard assortiment wordt machinaal vervaardigd en is verkrijgbaar in vele vormen.


Glasservice Brouwer heeft een eigen glasslijperij waarin alle glasplaten, tafelbladen , beschermbladen, facetglas, glasdeurtjes, grafmonumenten, gezandstraaldglas kunnen worden gemaakt. Maar ook een koelkastplaatje, een mm. Glas decoratiesteen facet geslepen Bloemblaadje 13xmm per stenen Violet 803: Prijs: € 2. De zijkant van een geslepen glasplaat wordt machinaal zodanig bewerkt dat er een hooglans gepolijste vorm aan komt.

Deze manier van slijpen van glas wordt veelal toegepast bij glazen meubels, geslepen spiegels, tafelbladen, glazen traptreden, glazen balustrades en andere toepassingen waar “het oog ook wat wil”. Facet geslepen spiegel glas is decoratief, sommige mensen vinden het mooi maar er zijn ook mensen die liever vlak glas in een spiegel lijst hebben. Eigenlijk heb je iets minder spiegel omdat de facet geslepen rand een vertekend spiegelbeeld geeft. Antieke luikse spiegel met facet geslepen glas de spiegel is verweerd op sommige plekken maar dat geeft juist een hele mooie uits.


Facet geslepen glas wordt toegepast als ruit in meubels en deuren, in fotolijsten, in meubels vervaardigd uit glas en dergelijke. In tegenstelling tot het bovengenoemde voorbeeld van een facet , bestaan er ook situaties waarbij facetten ongewenst zijn. Bekijk de prijsverschillen voor Facet spiegel en betaal nooit teveel! Blank-facetglas geeft nét dat beetje extra klasse aan de glaselementen in de deur. De randen zijn in facet geslepen waardoor een stijlvol effect.


Blank facet Ben je op zoek naar nét dat beetje extra uitstraling? Kies voor blank glas met een facet geslepen rand. Door de schuine rand ontstaat een stijlvol effect dat jouw interieur nog meer klasse geeft. Satijn facet Licht, privacy en een stijlvolle uitstraling?


Dat creëer je door middel van satijn glas met een facet geslepen rand. Bij facet slijpen wordt een brede rand aan het glas geslepen. Doorgaans wordt er facet geslepen op tafelbladen, spiegels, binnen- en buitenruiten om er een extra fraai geheel van te maken. Wij kunnen facet slijpen op vrijwel elke vorm glas.


Rechte lijnen, flauwe bochten, krappe bochten of zelfs bochten met haakse hoeken.

Facet is een schuin aflopende rand aan de rand van het glas. Toepassing van facet geslepen glas. Facet slijpen wordt voornamelijk toegepast in het interieur. Spiegels zijn vaak voorzien van een facetran al dan niet mat.


Tevens kan het glas in binnendeuren facet geslepen worden. Verder komt het ook veel voor in glazen tafelbladen. Facet met plat-poly geslepen : Een facet rand is een sierrand van 2 of 30mm breed en wordt vaak toegepast bij spiegels of tafelbladen en geeft een klassieke uitstraling.


Plat-poly staat dus voor slijpen waardoor de randen van het glas ook geslepen zijn en niemand zich eraan kan verwonden. Stompe binnendeur met facet geslepen glas links draaiend incl. Plat-poly geslepen betekend dat het glas geslepen is waardoor de scherpe randen weg zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts