vrijdag 25 augustus 2017

Kleurencombinaties maken

Boek uw Hotel in Marken online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk.

Reserveer online, laagste prijzen. Geweldige kleurencombinaties maken kan moeilijk zijn. Maar op deze simpele manieren moet het jou ook lukken om fraaie kleurencombinaties te maken. Kleurencombinaties voor in huis.


Deze moodboards zijn op een creatieve manier bedacht door gebruik te maken van verschillende kleuren verf, een achtergrond met structuur en gebruiksvoorwerpen erbij. Verschillende groentinten. Mooie pasteltinten in het groen.


Een frisse kleurencombinatie met rustgevende kleuren. De kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel zijn complementaire kleuren.

Door gebruik te maken van deze contrasterende kleurencombinaties worden beide kleuren door elkaar versterkt. Dit zorgt voor een levendig interieur dat kracht uitstraalt. De meest voorkomende combinaties zijn groen-roos, geel-blauw, blauw-rood en paars-oranje.


Tips voor het maken van goede kleurcombinaties. Wij interviewden Heleen van Gent (48) over kleur en kleurcombinaties. Zij is hoofd van het AkzoNobel Global Aesthetic Center (de basis van onder andere het Colorlab van Flexa) en heeft gestudeerd aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag. Maak de mooiste kleurencombinaties voor jouw interieur.


Met kleur of kleurencombinaties bepaal je de sfeer in jouw interieur. Een belangrijke keuze dus als je een kamer opnieuw gaat inrichten. En beperk je bij de kleurkeuze niet alleen tot de muren! Denk ook aan de kleuren die je voor de vloer en de raamdecoratie kiest.


Woonkamer kleuren zijn namelijk nogal bepalend voor de uitstraling van het hele interieur. Ik heb weer veel voorbeelden van gekleurde woonkamers die je hopelijk inspireren. Niet iedereen vindt het even makkelijk om kleurencombinaties voor de woonkamer te maken. Het is gemakkelijk om een outfit samen te stellen waarin je veilige keuzes maakt.


Een gehele zwarte outfit bijvoorbeel of een wit shirt met een spijkerbroek. Jouw outfit komt hierdoor nog beter van de grond en je maakt er tevens een statement mee. Zorg ervoor dat er bij voorkeur minimaal één zachte, rustige (neutrale) kleur bij zit.


Ontbreekt deze in het palet, kies deze er dan zelf bij om je kleurencombinatie af te maken.

Dit kun je doen door je favoriete kleur uit de gekozen kleuren te selecteren en hier een lichte variant van te maken. Op de foto’s bij ‘tip 4’ kun je zien dat de sjaal of tas toegevoegde waarde heeft voor de betreffende kledingcombinatie. Als je de dit weg zou laten, wordt je outfit een stuk saaier. Dit boek laat je zien hoe kleuren bij elkaar staan en helpt je een keuze te maken. Persoonlijke smaak Natuurlijk is het combineren van kleuren een kwestie van persoonlijke smaak.


Tanja is bijvoorbeeld op Charming Development Pics niet bang om een duidelijke keuze in kleur te maken. Als in je huisstijl kleuren zijn vastgeleg kun je die kleurtonen natuurlijk gebruiken. Vraag je designer dan naar de exacte kleurcodes.


En als in je logo kleuren worden gebruikt, neem die dan mee naar je website. Er zijn met kleuren allerlei combinaties te maken , ik ga voor de volledigheid even kort in op andere mogelijkheden naast de complementaire kleurencombinaties. Monochromatische kleurencombinaties : Dit zijn combinaties van verschillen de tinten van dezelfde kleur. Hierbij gebruiken we dus allerlei lichte tot donkere tinten van één kleur.


De meest veilige kleurencombinatie die er is, is natuurlijk zwart en wit. Waar andere kleurencombinaties in kleding na verloop van tijd langzaam sneuvelen, houdt de relatie tussen zwart en wit altijd stand. En dat snappen we maar al te goed.


Want je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op en deze combi doet het altijd goed. Een kleurencombinatie is sfeerbepalend. Wij geven je tips welke kleuren goed combineren en hoe je ze toepast in verschillende kamers en met jouw inrichting.


Kuler Hier vind je allerlei vooraf samengestelde kleurencombinaties , maar kan je ook je eigen combinaties maken. Design Seeds Eigen kleurenpalet samenstellen met behulp van kleurenschuiven. Voor een geslaagd geheel maak je best gebruik van kleurencombinaties die verkrijgbaar zijn in de meeste verfwinkels.


Denk maar aan de kleurencombinaties van Levis (Colores Del Mundo) of de Boss Paints kleuren collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts