maandag 28 augustus 2017

Gordijnen tegen warmte

Bestel eenvoudig je gordijnen online bij dé gordijnen website van Nederland! Bestel online, boek een afspraak met een adviseur aan huis of kom naar onze winkel. Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online!


Gordijnen tegen warmte

Altijd de beste en leukste woonaanbiedingen van dit moment. Grootste keus uit meubels, woonaccessoires en deko uit meer als honderd shops! Alle maten en kleuren vind je eenvoudig en snel op beslist. Welke gordijnen houden warmte buiten?


Wanneer de zon lekker schijnt, kan het soms ongewenst warm worden in huis. Het is dan fijn om de warmte buiten te kunnen sluiten. Houden gordijnen warmte tegen ? Dit weerkaatst het zonlicht, waardoor de gordijnen helpen tegen de zon én de bijkomende warmte. Echter zijn gordijnen niet de meest ideale oplossing voor het tegenhouden van warmte en zonlicht.


Gordijnen tegen warmte

Haal maximaal resultaat uit je isolerende gordijnen door ze als het kouder wordt zoveel mogelijk te sluiten. Zo blokkeer je koude tocht en houd je het binnen lekker warm. Tip: hang geen dikke isolerende gordijnen voor de radiatoren, dat houd de warmte van de radiator tegen. Kleding tegen de warmte Draag “ademende” linnen of katoenen kleding, in een lichte kleur. Lichte kleuren stoten zon af, terwijl zwarte kleding zon juist aantrekt.


Zorg dan voor een witte voering aan de binnenkant van je gordijnen. Maar dan moet je wel dikke gordijnen hebben of je gebruikt een dubbele laag stof. Zie ook mijn post over gordijnen voor dakramen. De zonwerende functie van gordijnen zorgt ervoor dat u kunt besparen op uw energierekening.


Gordijnen tegen warmte

In de zomer houden gesloten gordijnen namelijk de warmte van buiten tegen. Hierdoor blijft de temperatuur in huis koeler en hoeft u geen stroom te gebruiken voor airconditioning. In de winter zorgen gordijnen juist weer voor isolatie. De hoogglanzende achterzijde van dit gordijn werkt dubbel isoleren zowel tegen de warmte als tegen de kou. Hierdoor laat dit gordijn tot minder warmte en tot minder kou door.


Deze gordijnstof is voor gemaakt van gerecycled polyester. Je warmtewerende gordijnen houden zo de warmte van de zon tegen van bij het eerste contact. En dat is goed nieuws voor je wooncomfort, want je huis warmt veel minder snel op. Hang gordijnen of andere raambekleding niet voor de verwarming: dan gaat er veel warmte verloren. Enkel glas in combinatie met de best isolerende raambekleding heeft een betere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas (niet HR).


Sowieso moeten er nog nieuwe gordijnen komen op haar kamertje. Dus ik dacht: laten we het dan gelijk goed aanpakken. Momenteel heeft ze rolluiken voor de ramen hangen. Je merkt dat daar veel warmte achter blijft hangen, maar helaas onvoldoende om het aangenaam te houden op haar kamertje.


Transformeer je Huis met onze grote selectie aan accessoires. In een handomdraai bij u geleverd. Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Dubbele plissé gordijnen , hebben een “dubbele” structuur en daardoor zijn ze extra geschikt om warmte tegen te houden.


Bekijk ons overzicht dubbele plisse gordijnen en houd de warmte buiten! Dit plissegordijn met dubbele honingraat stof zorgt ervoor dat de warmte buiten blijft. Ook goede zonwering kan een groot gedeelte van de warmte buiten houden. Zorg er altijd voor dat de zonwering aan de buitenkant zit. Zonwering aan de binnenkant (bijvoorbeeld gordijnen ), houden vrijwel geen warmte tegen , aangezien de warmte toch door de ramen het huis binnen kan komen.


Een beter optie is bescherming tegen het zonlicht van buitenaf. Zo jaag je ’s ochtends een deel van de warmte het huis uit! Zodra de ramen weer gesloten zijn, doe je ook de gordijnen opnieuw dicht. Warmte buiten houden met rolgordijnen. Wat namelijk ook werkt tegen de warmte , is het weren van het zonlicht.


Het beste kun je hierbij gaan voor gordijnen die de ramen volledig blokkeren. Over het algemeen geldt hoe dikker de stof hoe betere de isolatie. Sluit de gordijnen als het kouder wordt zoveel mogelijk.


Gordijnen van gordijnenwinkel. Hang geen dikke isolerende gordijnen voor de radiatoren. Maar wie enkel glas gebruikt icm goede gordijnen en rolluiken is op energetisch vlak vaak beter af dan zij die dubbel of drievoudig glas hebben zonder meer. Diegene die isolatieplaten tegen hun ramen plakken zijn NOG beter af.


Bij het raam komen ze tot net over de vensterbank te hangen, zodat de radiator vrij blijft, anders is het zonde van je warmte. Wij hebben de gordijnen ook als extra, en het staat gezellig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts