maandag 21 augustus 2017

Blank hout beitsen

Kwaliteit voor de laagste prijs! Nu kun je beginnen met beitsen. Beits tegen de laagste prijzen. Schilder altijd met de nerf mee, let er op dat je druppels meteen wegveegt. Laat het hout na de eerste laag beits uur drogen.


Blank hout beitsen

Tip: Om de beits bij de eerste laag dieper in het hout te laten trekken, moet je deze verdunnen met terpentine. Verhouding: delen beits op deel terpentine. Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding. Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort.


Hout beitsen is zo effectief doordat je ervoor zorgt dat het vocht wel uit het hout kan, maar er niet in. Wil je de natuurlijke look van hout behouden? Kies dan voor een lichte houtbeits of transparante houtbeits voor buiten. Tussen de verschillende houtbeitskleuren van GAMMA vind je altijd een beits die bij je interieur past.


Blank hout beitsen

Hout ) beits is te verdelen in dekkende beits en transparante beits (maar ook dekkende beits is nog enigszins transparant). Hoge kwaliteit beitsen voor de beste finishing touch van uw hout. Dit is de video van twee weken geleden, waarin ik met terpentine- beits werk (buitenbeits) op zácht hout. De manier van beitsen werkt voor alle soorten beits.


Let er wel op dat beits op waterbasis veel sneller droogt, dus je kunt het beste gelijk met de doek de beits eraf kan wrijven als je een niet te donkere kleur wilt. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan.


Blank hout beitsen

Dit word vaak gebruikt om bv een licht kastje een donkere uitstraling te geven maar dat je wel blijft zien dat het een houten kastje is. Lak is echt een vaste kleur. Als je een kastje met lak schildert zie je alleen nog maar die kleur, dus geen hout structuren meer. Experimenteer als je dat wilt met het gebruik van verschillende kleuren voor verschillende delen van het meubel. Bij harde houtsoorten zoals Azobe, Padouk, Bankirai en Abiurana wordt hetgeen u erop aanbrengt moeilijker opgenomen door het hout en kan het dus langer duren voordat het materiaal in het hout trekt of dat een dekkende laag niet goed hecht.


Ruw hout neemt meer materiaal op dan glad geschaafd hout. Kiest u ervoor om het hout niet te behandelen, dan zal het blanke hout langzamerhand vergrijzen. De kleur van het hout is hierdoor een stuk geler. Douglas hout onderhoud is niet altijd nodig, het ligt eraan wat u zelf wilt.


Je kunt beits bijvoorbeeld gebruiken voor de schutting. Geïmpregneerd hout kan niet meer geschilderd worden. Je geeft de schutting een mooie kleur of je zorgt er met een transparante beits juist voor dat de noesten van het hout goed zichtbaar blijven. Blanke lak is de beste behandeling om de houtstructuur te benadrukken en het hout een mooie glans te geven. Uiteraard is bescherming ook een belangrijke overweging bij het behandelen van houten onderdelen.


De termen ‘ blanke lak’ of ‘vernis’ staan voor verf waaraan geen kleurstoffen of pigmenten zijn toegevoegd. De beits is geschikt voor al het houtwerk buiten, echter vanwege de flexibiliteit van de beits gebruikt u op vlonders en terrassen bij voorkeur de extra slijtvaste beits : Jotun Demidekk Terrasslasyr. Voordat u onbehandeld vurenhout met een beits afwerkt, is het belangrijk om het eerst zelf te impregneren. In deze video leg ik je uit hoe je hout beitst.


Er zijn veel verschillende technieken voor en hout beitsen is echt een vaak apart, maar ik laat je zien hoe ik mijn hout beits. Ik doe mij best zoveel mogelijk te beantwoorden. Rambo beits , Glitsa parketlak, CetaBever binnenbeits.


Bij GAMMA vind je beitsen , lakken en vernis van verschillende bekende merken, zoals Rambo, Glitsa en CetaBever. Met een dekkende beits kan je oud of verkleurd hout een nieuwe look geven en tegelijkertijd beschermen. GAMMA verkoopt dekkende beits in veel verschillende kleuren. Was voor hout is verkrijgbaar in vele samenstellingen. De bekendste ingrediënten zijn bijenwas, carnaubawas, parafine en terpentijn.


Blank hout beitsen

U moet het hout jarenlang vele malen in de was zetten voordat u het patina bereikt dat we met oude meubels associëren. Als redelijk compromis kunt u het hout met drogende olie en daarna een gekleurde was aanbrengen. Als je onbehandeld wilt beschermen, kunt u het hout behandelen met houtolie, lak, beits of wax. In ons overzicht van de behandelingen tonen wij de verschillen met de voor en nadelen. En dan kunt u zelf bepalen hoe uw hout het mooiste uit de verf komt.


Ook hout in de vorm van meubelplaten ‘leeft’ als het niet behandeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts