maandag 14 augustus 2017

Digitale klok leren

Digitale klok leren

Vind digitaal klokje het nu op Kensaq. Grootste keus uit meubels, woonaccessoires en deko uit meer als honderd shops! Ontdek ons unieke assortiment klokken.


Eerst thuis bewonderen, achteraf betalen! Maak van jouw huis jouw thuis. Online spelletjes klokkijken voor het basisonderwijs.


Zet de digitale klokken bij de analoge klokken (hele en halve uren) 3. Junior Einstein Groep 5: Digitale klok. Welke klok hoort bij de digitale tijd? Leer nu goed hoe de klok werkt! Herken je dit soort uitspraken?


Voor heel veel kinderen is klok leren kijken een lastig proces. Je ziet het geworstel met ‘voor’ en ‘over’ en welke wijzer wijst nu wat aan? En dan komt daar niet veel later ook digitale tijd nog bij… Dit artikel laat zien hoe de opbouw is van klok leren kijken. Hoe werkt een digitale klok in relatie tot een analoge klok ? Uitleg video, animaties, online oefenen en werkbladen. Zoek je een klok voor de hal of woonkamer, kies dan voor een grote variant als opvallend element.


Een klok voor in de keuken of slaapkamer? Dan is een digitale klok aan te raden. Er zijn ook klokken met een stil uurwerk, ideaal voor in de slaapkamer. Download de klokkijk app hier! Hier wordt besproken: - digitale klok aflezen - analoog naar digitaal - omzetten naar uurs notatie Leerstof voor groep eventueel groep 4. Voor steeds meer kinderen is de digitale klok normaal.


Digitale klok leren

Op hun mobieltje, de computer, de tv, overal is de tijd digitaal weergegeven. Met dergelijke aanduidingen is er minder kans op misverstanden en zijn er geen problemen met telrichtingveranderingen. Leren klokkijken, het blijft een lastige opgave voor kinderen. Het is echter een kwestie van oefenen en om dat zo leuk mogelijk te maken, hebben meester Sander en juf Sanne diverse speltips bedacht met activiteiten waar je direct mee aan de slag kunt.


Ook geven ze tips welke voor leuke oefenmaterialen. Oefenbladen digitaal en analoog. Zo wordt leren klokkijken een feestje. Verfraaien van uw huis met klokken. Ruim assortiment online bestellen!


Digitale klok leren

Wat is een digitale klok , hoe is de relatie met een analoge klok ? Bijbehorende oefeningen op de Sommenfabriek. De kinderen maken een kwartet met verschillende kleuren die horen bij een bepaald tijdstip bijv. De oranje kaart toont de analoge klok , de rode kaart toont het tijdstip zoalsje het verwoordt, het blauwe toont de digitale notatie PM, de groenen de digitale notatie AM. Ik merkte dat leren klokkijken voor veel kinderen erg moeilijk is.


Nergens vond ik een aanpak die mij en mijn leerlingen verder hielp. Ik gebruik ‘m zelf ieder jaar in het speciaal onderwijs en bijna al mijn leerlingen leren klokkijken. De tijd aflezen van een digitale klok. De juiste tijd aangeven op een digitale klok.


Digitale klok leren

Verschil in tijd aangeven op een analoge klok (zet de klok vooruit of achteruit). Keuze uit verschillende analoge klokken waaronder: Romeinse cijfers, stationsklok zonder cijfers en klok met cijfers voor de uren en minuten. Dit zijn vier hulpkaarten voor het leren klokkijken. Bij de eerste twee hulpkaarten gaat het om analoge klokken. Bij de laatste twee hulpkaarten gaat het om digitale klokken.


Je kunt de hulpkaarten uitprinten en lamineren voor elke leerling. Handig voor leerlingen die moeite hebben met het leren klokkijken. Klok met Romeinse cijfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts