maandag 27 februari 2017

Bamboe kruiden

In heel Azië wordt hij gebruikt als bouwmateriaal. In de fytotherapie gebruiken we het exsudaat dat uit de stengelknop wordt gewonnen. In India en China noemt men dit bamboosil of tabashir.


Bamboe wordt ook gebruikt als een medicijn. En het wordt gebruikt in de muziekwereld.

En zo zijn er nog heel wat verschillende gebruiken van de bamboe. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat bamboe enorm veel voordelen voor onze gezondheid heeft. Het kan namelijk worden gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen verschillende aandoeningen.


Dit bamboe kruidenrek is geschikt voor zes verschillende soorten kruiden. De kruidenpotjes plaats je met behulp van de magneetjes op het kruidenrek. Het kruidenrek heeft een afmeting van 17xcm. Set van stevige plantenstekers voor in de potjes met je pas gezaaide kruiden , of in je kruidentuin.


Maar ook voor het oog is het hoogwaardige rek met zijn natuurlijke uitstraling een prachtig exemplaar.

De geneeskracht van bamboe Jonge bamboescheuten worden gebruikt in de Chinese en Indiase keuken. Er zijn meerdere soorten bamboe maar alleen Bambusa Arundinacea wordt van oudsher gebruikt om zijn geneeskracht tegen diverse bot- en gewrichtsaandoeningen. Wat velen niet weten of beseffen is dat veel van deze exotische producten in zuidoost Azië vanwege hun genezende werking ook als krachtig medicijn worden gebruikt. Verse bamboe (van de juiste soort in het juiste seizoen) is mals, sappig en zoet, maar kan ook een beetje bitter zijn.


Het rekje is van sterk bamboe en blijft hierdoor lang mooi. Je bevestigt hem aan de muur of plaatst hem plat op het keukenblad. De afmetingen van dit kruidenrekje zijn x x 1centimeter. Een boemboe is een mengsel van specerijen en kruiden en (vaak) ook ui en knoflook. Traditioneel worden twee soorten boemboes onderscheiden, enkelvoudige en samengestelde, waarvan de laatste worden verkregen door afzonderlijke kruiden zoals karwij en gember door elkaar te mengen.


Phyllostachys niger: de grootst groeiende bamboe in de Benelux Woekerplant. Echter niet iedere soort bamboe is zo’n woekeraar. Er zijn twee soorten bamboe : pachymorf (zodevormend) en leptomorf (lopend).


De pachymorfe soorten zijn beter geschikt om te gebruiken in (kleinere) tuinen. Enkel jammer dat één item niet voorradig was en daarom de levering laat is gebeurt en zonder het niet voorradige item. Had dus vroeger verstuurd kunnen worden.


Ze zijn decoratief, geuren heerlijk en het is fantastisch om zelf verse kruiden te kweken en te plukken voor in de keuken.

Kruiden verdienen zeker een plaatsje in de tuin. Het is een uitdaging om voor allerlei gerechten te zoeken naar bijzondere, misschien wel ongebruikelijke combinaties. Door onze passie voor kruiden en specerijen kun je bij ons kruiden kopen met de beste kwaliteitsgarantie. Het is daarnaast leuker om gewoon zo wat kruiden te strooien uit de losse pols, met een alsmaar groeiende zekerheid dat het toch wel weer prima zal smaken.


Dan krijg je ook handigheid in koken, in plaats van dat je lijstjes uit je hoofd leert. Tegen de tijd dat het moleculair verantwoord moet wezen zien we wel weer verder. In de Ayurvedische geneeswijze JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Bekijk het bord Kruidenmix en bamboe ’s van popuop Pinterest.


Bekijk meer ideeën over Kruidenmix, Zelfgemaakte kruiden en Recepten. Meer info over de soorten bamboe en het verwijderen van bamboe leest u hieronder. Ingrediënten van deze bamboe kruidenthee: bamboeblad (bambusa folium conc.).


Bereiding bamboe thee: Opgieten met water van graden en minuten laten trekken. Maak je vlees nog rijker met de lekkerste sauzen en kruiden. Shop alle sauzen en kruiden online op Xenos.


Boemboe Bali is een Indonesisch gerecht met zeer veel kruiden , afkomstig van het tropische eiland Bali. Het Indonesische woord voor kip is Ajam, vandaar dat Boemboe Bali ook vaak Ajam Bali genoemd wordt. Een goede grasverdelger is Panic op basis van Glyfosaat 3en vernietigd alle onkruiden EN grassen via de sapstroom. Ook is bamboe tot een strakke haag te snoeien maar men dient dan wel rekening te houden met het afwijkende groeipatroon van bamboe.


Deze kunnen in korte tijd meter of meer boven deze haag uitsteken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts