dinsdag 29 maart 2016

Rolgordijnen schoonmaken

Vraag uw Gratis Kleurstalen aan. De gratis kleurstalen zijn met 1-werkdagen bij u thuis! Goedkoper Dan In De Winkel. Bestel Nu Een Gratis Kleurstaal! Bekijk het gehele assortiment rolgordijnen.


Of bezoek één van onze winkels.

In een handomdraai bij u geleverd. Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Niet te hard wrijven want dan beschadigt de beschermlaag. Zwaar vervuilde rolgordijnen kan je als volgt schoonmaken : Vul een bad met lauw warm water en voeg een niet synthetisch wasmiddel toe. Als je het hele rolgordijn zo wilt schoonmaken , doe dat dan stukje voor stukje, zodat het rolgordijn niet ineens al te nat wordt.


Stap 5: Nadat je de vlekken hebt verwijder pak dan schoon handwarm water en verwijder de zeep met een zachte spons of een schoon vaatdoekje. Stap 6: Laat nu het rolgordijn goed drogen voordat je het weer ophangt. Verwijder vervolgens de klem aan de onderkant van het rolgordijn.


Rol de stof van de buis en leg het in het water zonder de stof te kreuken.

Als u beschikt over een voldoende groot bassin, dient u als volgt te handelen: Vul een bad met lauwwarm water (max. 30°C) en voeg een niet-synthetisch wasmiddel toe. De rolgordijnen kan je schoonmaken met een licht vochtige doek van lauw schoonmaak water. Witte rolgordijnen kan je deze eventueel ook in een bad te bleken leggen.


Hoe maak je rolgordijnen schoon? Ik zit met hetzelfde, mijn rolgordijnen moeten ook schoongemaakt. Je zou ze een sopje kunnen geven met een borstel op een plat oppervlak. Alleen als de zijkanten nat worden dan gaat het rimpelen en dan ziet het er niet meer uit en ze zijn niet meer goed op te rollen.


Er zit eigenlijk maar één ding op en dat is nieuwe kopen. Heeft uw rolgordijn een metalen onderlat en cassette, dan kan deze onderlat en cassette vochtig afgedaan worden. Let er op dat u het doek niet raakt. Het rolgordijn of duo rolgordijn is een duurzaam type raamdecoratie en vereist weinig onderhoud.


Start met het uitrollen van het (duo) rolgordijn. Rolgordijn (en duo rolgordijn ) reinigen. Daarna kun je beginnen met het afstoffen van de voor- en achterkant. Doe dit met een plumeau of een droge microvezeldoek.


Bij de meeste gordijnen, inbetweens en vitrages heeft chemische reiniging door een stomerij de voorkeur. Andere gordijnen zijn juist niet geschikt om chemisch te reinigen. Hoe weet je of dat het geval is?


De textielbehandelingssymbolen van je gordijn vertellen je hoe het gordijn schoongemaakt moet worden.

Bamboe rolgordijnen schoonmaken. Je bamboe rol- of vouwgordijnen kun je in principe gemakkelijk schoon houden met een plumeau of een stofdoek. Zitten er toch vlekjes op het gordijn die je niet weg krijgt met een stofdoek? Als je rolgordijnen eenvoudig van de muur te halen zijn kan je ze het beste in hun geheel laten weken in een bad gevuld met een sopje van lauw water en een mild wasmiddel. Het schoonmaken van een rolgordijn hoeft geen tijdrovende klus te zijn.


Het reinigen van rolgordijnen is natuurlijk altijd iets lastiger, dan het reinigen van gewone gordijnen. Vooral als u gekozen heeft voor Luxaflex rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn namelijk voorzien van een speciale antistatische laag.


Deze laag moet eigenlijk voorkomen dat de rolgordijnen vuil en stof aantrekken. Hoe rolgordijnen schoonmaken ? Pak de vlekken dus stuk voor stuk aan en spoel de vlekken vervolgens af met lauw water. Schoonmaken jaloezieen: handige tips. Aluminium jaloezieën zijn een pareltje voor het oog. Ze passen binnen vrijwel elk interieur én zijn budgetproof.


Het enige nadeel voor velen: het schoonmaken. Het lijkt altijd zo’n grote klus, dat we het maar vooruit schuiven. Om de kwaliteit van uw rolgordijnen of vouwgordijnen te behouden, is het het beste als u deze zo min mogelijk wast. U kunt het gordijn eventueel strijken.


Gebruik dan de laagste stand op uw strijkijzer. Wij raden het af om een stoomapparaat te gebruiken voor het schoonmaken van uw rolgordijnen of vouwgordijnen. De overige stoffen kun je reinigen met een zachte borstel of plumeau.


Jaloezieën of lamellen trekken heel wat stof. Ze schoonmaken vraagt soms heel wat tijd. Gelukkig heeft Liesbeth tips om houten en kunststof jaloezieën eenvoudig te reinigen! Stofzuig de jaloezieën met een kleine stofzuiger of met een klein hulpstuk van je gewone stofzuiger. Je kan ze ook stofvrij maken met een.


Als het helemaal droog is kan het weer voor de ramen. Dit kun je natuurlijk alleen doen als de rolgordijnen niet al te lang zijn en je ook alle ruimte hebt om het op te hangen. Eerlijk gezegd is dit heel veel werk en de rolgordijnen bij de Ikea zijn niet zo duur, dus misschien is het slimmer om nieuwe te kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts