dinsdag 15 maart 2016

Blanke lak over beits

Van Beginner tot de Serieuze Visser. Re: Lak over beits heen Door het gebruik van een lak verhard je de ondergrond niet, je brengt er enkel een harde laag op aan. Beits tegen de laagste prijzen.


Daardoor wordt het houtoppervlak op termijn aangetast door UV-straling. De mate waarin dit kan gebeuren is afhankelijk van het type, de kwaliteit van de transparante beits , weerzijde en de frequentie waarmee onderhoud is uitgevoerd.

Maar dit product is wel meteen een afwerklaag. Dit is vooral bij meubels prettig want het voorkomt vlekken in het hout of beschadigingen, een impregnerende beits moet altijd nog afgewerkt worden met een blanke beits. Hoeveel beits , lak of olie heb ik nodig per laag? Hoe voorkom ik dat lagen elkaar zichtbaar overlappen? Kan ik beits aanbrengen over hoogglansverf?


Kun je over een beits een hoog of zijdeglansverf aanbrengen? Wat doe ik met terpentine waarmee ik mijn kwasten heb gereinigd? Schilderen van verf, lak of beits op nieuw of behandeld hout Het schilderen van verf, lak of beits op onbehandel behandeld of nieuw hout vraagt -voordat je gaat schilderen- de nodige voorbereiding.

Vooraf reinigen en schuren van de ondergrond moet altij ongeacht de houtsoort. Deze samenstelling geeft de verf een open structuur, waardoor deze vochtregulerend is. Ga je dus over de beits met een gewone verf, dan bouw je een verfsysteem op van schraal naar vet, wat in principe goed is. Op de deur zit nog de 1e vernis of beits laag, doorzichtig-donker bruin. Wil je steigerhouten meubels beschermen, dan vind je bij GAMMA speciale steigerhoutbeits.


We denken met je mee over een eventuele houtrotvuller bij dekkende beits of kneedbaar hout bij transparante beits , zodat je de ondergrond op een goede manier kunt herstellen. Het is belangrijk om eventuele scheuren of kleine gaatjes in het hout eerst te herstellen, voordat je aan de slag kunt met de beits voor buiten. Met een blanke lak blijft de ondergrond van het object zichtbaar maar is het object wel beschermd. Transparante lak koop je bij HORNBACH. Wanneer je een houten kast lakt met een blanke lak , dan blijf je houtgroeven zien maar krassen bijvoorbeeld sleutels niet direct op het kast.


Dit zorgt ervoor dat de conditie van het hout behouden blijft. Lak is een transparante laag, die je meubelen beschermd tegen vuil en krassen. Schuur de lak - of verflaag weer licht op alvorens een volgende laag aan te brengen.


Deze blanke , slijtvaste, zijdeglanzende lak is geschikt voor het lakken van uw betonnen of houten (parket) vloer, meubelen, deuren, kozijnen etc. Hardlak zijdeglans kan op vrijwel iedere betonnen of houten ondergrond worden aangebracht. Over Sigma Sigma Coatings streeft er voortdurend naar om superieure verven en coatings te ontwikkelen en te produceren voor haar opdrachtgevers.


Onze producten moeten een hoogwaardige oppervlaktebescherming, afwerking én verfraaiing bieden en daarbij mens en milieu zo min mogelijk belasten.

Bij Lak , olie en was die transparant zijn zal het belangrijker zijn om je hout mooi op te schuren. Bij lak en beits die niet transparant zijn is dit van minder belang voor het uiterlijk van het hout. Kwaliteit voor de laagste prijs!


Bescherm onder andere tuinhout met de beits en blanke lak uit het assortiment van Koopverfonline. Klik hier voor merken als Jotun, Wijzonol en Hermadix. Ben je op zoek naar blanke lak , beits of parketolie? Bij De Verfgroothandel hebben we een ruime verzameling blanke lak , beits en parketolie, die je gemakkelijk via onze webshop kunt bestellen. Nu besteld = morgen in huis!


Bent u op zoek naar de juiste blanke lak maar kunt u geen keuze maken, e-mail ons dan gerust en wij zullen u de lak of beits adviseren. Ja, water gedragen verf kan over terpentine gedragen verf. Ontvet, schuur, breng een water gedragen primer aan en lak met twee lagen water gedragen verf. Blanke lak of Parketlak bestellen.


Na de video van twee weken geleden heb ik zelf nog heel wat hout gebeitst. Al ‘beitsende’ herhaalde ik de video in mijn hoofd en wist ik dat er eigenlijk nog veel meer te vertellen was over beitsen. De afgelopen week kwamen er nog heel wat vragen over beitsen binnen, en daarom heb ik besloten vandaag nog even een extra artikel hieraan te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts