woensdag 16 maart 2016

Gordijnen met ringen wassen

Haal vandaag nog die gordijnen met ringen in huis. Bekijk het gehele assortiment gordijnen. Of bezoek één van onze winkels. Specialistisch advies nodig?


Je gordijnen wassen en onderhouden, lees hier alle tips.

Niet de favoriete klus van veel mensen maar soms moet het toch gebeuren, je gordijnen wassen. Om de perfecte uitstraling van je gordijnen te behouden is het belangrijk dat ze er altijd fris en schoon uitzien. Gordijnen wassen zonder de haakjes eruit te halen! Vouw het gordijn op met de haakjes tegen elkaar aan, een pantykousje eromheen knopen en de kous over de haakjes.


Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen met ingeslagen ringen , deze gordijnen komen aan een roede te hangen waardoor u gordijnen een stoere look krijgen. Het meest gebruikt zijn de gordijnen met dubbele plooi. Met deze gordijnen heeft u een mooie volle uitstraling en een mooi type plooi.

Stap 1: gordijnen wassen – eerst uitkloppen. Helaas is het wel nodig, want gordijnen zijn vaak een bron van stof. Voordat we beginnen met het wassen van de gordijnen – haal de gordijnen eerst (voorzichtig) van de rails. Veel gordijnen kunnen in de wasmachine, maar sommige moet je naar de stomerij brengen.


Als je jouw gordijnen niet in de wasmachine mag wassen kun je er ook voor kiezen om het met de hand te reinigen. Het is meer tijdrovend om gordijnen met de hand te wassen. Hang na de gordijnen direct na het wassen te drogen.


Na het drogen kan er nog kreuk in de gordijnen zitten. Niet meteen gaan strijken want gordijnstof is vaak behandeld met een kreukvrije finish. Besluit je gordijnen toch zelf te wassen , lees dan goed op de bon welke wasvoorschriften gelden voor jouw gordijnstof, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.


Houd bij het wassen rekening met het volgende: Verwijder alle haken uit de stof. Probeer de gordijnen in een grote sloop te wassen om beschadiging te voorkomen. Dus, doe mee met de boenklus van de maand juli en onderwerp je gordijnen en vitrage aan een goede wasbeurt! Aan de slag met gordijnen wassen.


Een gordijn van stevige katoenen stof met een stoere uitstraling. De onderkant van het gordijn kun je eenvoudig zelf op maat maken met het meegeleverde instrijkbare zoomband en de instructie.

Met gratis zeker meten verzekering bestel je maatwerk gordijnen zonder risico. Bestel online of boek onze service! Shop jouw favoriet nu bij My Jewellery. Ontdek ons ruime assortiment!


Meer dan 1leuke woonwinkels. Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online. Waarom gordijnen met de hand wassen ? In veel gevallen lijkt het makkelijker om gordijnen in de wasmachine te stoppen, maar een handwas verkleint wel het risico op krimpen, en is sowieso de beste keuze voor kwetsbare materialen zoals katoen en zijde. Erg zware materialen kun je beter niet met de hand wassen , aangezien het droogproces dan. Het is belangrijk om gordijnen regelmatig te wassen , omdat gordijnen veel stof en huisstofmijt opnemen.


Op het waslabel staat vaak dat je gordijnen zelf kunt wassen of stomen. Echter passen ze niet altijd in de wasmachine en daarnaast kan het een risicovolle aangelegenheid zijn om zelf je gordijnen te wassen. De meeste stoffen zijn zelf te wassen , maar ga niet te snel over op wassen. Het gordijn wordt er nooit mooier op.


Stoffen met natuurlijke grondstoffen kunnen een stuk krimpen door aanraking met water. Dat is niet erg, want het is ook niet verstandig om ze heel vaak te wassen. Maar als je het dan doet, is het slim om het op déze manier te doen.


Het advies: was ze zo min mogelijk. Dan blijven ze echt het mooist. Re: Kan je gordijnen wassen ? Ik heb roomwitte gordijnen , dus het was echt een bloedbad! Maarrrr, het is er uitgegaan! Gewoon op graden wolwas doen en dan kan er niets mis gaan.


Hiermee bescherm je de delicate stof optimaal, maar niet alle soorten gordijnen kun je wassen. Wasmachine met gordijnen programma vergelijken. Een paar jaar geleden heb ik een keer mijn gordijnen gewassen zonder haakjes (betekende dus opnieuw plooien wat een hels karwei was en wat ik niet meer wil doen). Nu wil ik dus gordijn wassen maar met haakjes (ze zijn van plastic).


Ik heb gehoord dat dat kan maar dat je ze dan in een waszak of sloop moet wassen. Kleinere zeilringen ( kleiner dan mm) kunnen vaak wel met een speciale tang of een (in sommige gevallen) bijgeleverd inslag-setje in uw gordijnengezet worden. Wenst u zeilringen die puur voor decoratief gebruik zijn en waar geen zware gordijnen aan hoeven te hangen, dan kunt u gebruik maken van onze kunststof klikringen. Met plooibandhaken kun je het gordijn bevestigen aan een rail of aan een roede met ringen.


Op zoek naar een leuk Ring?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts