vrijdag 28 juni 2019

Schilderijtjes ophangen

Nadat je het schilderij hebt opgehangen aan de twee bevestigingspunten kun je de positie met de waterpas nog wat aanpassen. Er zijn veel kant-en-klare systemen op de markt waarmee je schilderijen kunt ophangen. Je kunt bijvoorbeeld een railsysteem gebruiken, waarmee je makkelijk schilderijen kunt verplaatsen naar een nieuwe locatie. De vraag is vaak niet of je een schilderij op wilt hangen, maar vooral waar je het schilderij dan gaat hangen.


Zodra je spijkers in de muur gaat slaan is het lastig om dit achter af nog te corrigeren.

Je zou het misschien niet denken, maar er kan veel misgaan bij het ophangen van een schilderij. Natuurlijk is het boren van een gat in je muur zo gepiept. Maar hoe hoog kun je een kunstwerk het beste hangen en welk materiaal moet je gebruiken?


WonenCo vroeg het twee deskundigen. Bestaand haakje - Wanneer u een schilderij wilt ophangen kunt u deze natuurlijk aan een bestaande haak ophangen. Vooral als u de vorige wanddecoratie niet meer wilt gebruiken of niet meer op dezelfde plaats wilt ophangen. Bij zwaardere schilderijen houdt u er rekening mee dat deze mogelijk te zwaar zijn voor het bestaande haakje.


Boren zorgt immers voor beschadigingen op de wand.

De hamvraag is echter: Is het wel mogelijk om een schilderij op te hangen zonder te boren? Het ophangen van een schilderij wordt vaak gedaan om een ruimte sfeer te geven. Mocht het ophangen met plakband niet gelukt zijn, of als je schilderijen onverhoopt naar beneden gevallen zijn: je kunt ook een ophangsysteem gebruiken. Dit werkt met een eenvoudig te monteren railsysteem. Fotolijsten of schilderijen ophangen zonder spijkers?


In ons assortiment hebben we producten speciaal voor behang en pleisterwerk die in hoogte kunnen worden versteld en weer verwijderd. Wanneer het om ophangen gaat, bieden wij makkelijk te gebruiken oplossingen voor problemen die eerder onoplosbaar leken. Dus wat ga jij vandaag ophangen ? Flexibel en dus handig voor ruimtes met veel kunst. Met Het Tesa Haakje Lijsten Zonder Boren Ophangen.


Naast direct tape op de lijst en muur te plakken kun je ook werken met haakjes. Over het algemeen kun je dan wel minder zware lijsten ophangen. Deze haakjes zijn makkelijk te bevestigen op tegels, op gladde gestucte muren. Huiswerkjes Thuis Projecten Doe Het Zelf Handwerk Gordijn Roeden Afbeeldingen Ophangen Foto's Ophangen Vintage Foto's Creatieve. Voor het ophangen van schilderijen, kalenders, thermometers en andere objecten.


De haakjes vormen een alternatieve oplossing voor boren en schroeven en hebben een draagkracht tot kg per haakje op vlakke voorwerpen en de meeste gladde en voldoende stevige, schone ondergronden zoals tegels, (bak)steen, metaal en de meeste kunststoffen. Schilderijtjes ophangen aan roede.

Probeer alles zoveel mogelijk in lijn op te hangen, dit geeft rust in de ruimte. Heb je de juiste locatie bepaal houd dan het schilderij tegen de muur en bepaal de exacte plaats. Kleine schilderijtjes kun je met een enkele schroef ophangen , maar voor grotere schilderijen kun je beter twee schroeven gebruiken.


Oud schilderijtje in stijl Jozef Israëls 19e eeuw gesigneerd. Kan zowel staand als opgehangen worden. Zeer apart: het karton schuif je open en.


Onze kleefstrips bieden diverse oplossingen voor het (tijdelijk) ophangen van decoraties, posters en voorwerpen in huis, keuken of badkamer. Ze zijn makkelijk weer verwijderbaar. De strips kunnen los worden gebruikt of als navulverpakking voor onze klevende spijkers. Met deze nieuwe methode bevestig je bijna alles aan je muur, zonder gereedschap.


Met een snelle, simpele bevestiging plak je een haak, spijker of schroef op elk oppervlak en kun je bijna elk gewenst voorwerp ophangen. Gereedschap is dus niet nodig voor omdat het gaat om een plakhaak. Vervolgens kunt u het voorwerp aan een spijker of schroef hangen.


Niet voor niets zijn deze schilderijhaken heel populair en hangt in menig huishouden wel een schilderijtje , prikbord of ander licht voorwerp dat op deze wijze is bevestigd aan de muur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts