vrijdag 14 juni 2019

Ramen afkitten welke kit

Deze zijn vaak beter overschilderbaar. Denk er ook om om het neopreenband te laten zitten, zo nodig vervangen. Dit voorkomt dat de kit later loswerkt en gaat kieren. Als je gaat kitten de onderste rand iets schuin afwerken, dan kan water (condens en van ramen zemen) beter weglopen.


Een tijdje geleden heb ik bij ons thuis het enkel glas in de ramen en deuren naar het balkon vervangen door dubbelglas. Nu moest ik nog steeds de ramen af kitten.

Hieronder hoe ik dat gedaan heb: Ik heb als kit window seal gebruikt van Den Braven Sealants, maar alle andere glas kit kan ook. Zorg er wel voor dat de kit overschilderbaar is. Kit is in meerdere kleuren verkrijgbaar, kies de meest gunstige kleur voor jouw situatie.


Tip 6: Kitten Tijdens het aanbrengen van de kit is het belangrijk dat je niet te veel aanbrengt, maar wees er zeker van dat de kier goed gevuld is. We drukken het handvat in tot er bijna kit uit de koker komt en we plaatsen de kitspuit in een hoek van het raam waar we moeten afkitten. We kitten van hoek naar hoek en we zorg dat er voldoende kit in de uitgesneden sponning zit.


We houden de kitspuit ongeveer graden op de glaslat. Dit is tevens één van de duurdere soorten kit , wat een rol kan spelen als je een groot aantal ramen af wilt kitten. Voor het netjes afwerken van naden, het waterdicht maken van kieren of om tocht tegen te gaan in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer of voor een specifieke klus.

De grootste delen oude kit kan je wegsnijden met een scherp mes. Verwijder de resterende kitresten met een siliconen of voegkit verwijderaar. Ontvet de ondergrond voor een goede hechting. Gebruik hiervoor een ontvetter en een poetsdoekje.


Dan is er ook nog kit welke wordt gebruikt bij het plaatsen van ramen. Voorheen gebruikte men tevens welpasta of stopverf, of alles in combinatie voor deze activiteit. Deze kit heet butyleenkit of beglazingskit.


Butyleenkit is een plastische kit : blijft zacht en keert bij uitrekken niet terug in de oorspronkelijke vorm. Hoe dan ook, als je niet perfect kit ziet het er al snel zeer slordig uit. Bij het kitten heb je niet alleen de juiste kit nodig, maar ook een spatel, kitpistool en zeepsop.


Vergeet zeker je ramen niet af te plakken, zo kan er geen kit op de plaatsen komen waar dit niet mag. Ramen afkitten is een must in elke woning. Het is een vast onderdeel van de binnenafwerking van je ramen en heeft twee doelen: je ramen extra isoleren én verfraaien. Het afkitten van ramen is echt precisiewerk dat je beter aan een specialist overlaat. Wij zetten alvast op een rijtje waarmee je rekening moet houden.


Voor het afkitten van dubbelglas in kozijnen en ramen is Ottoseal S1een uitermate geschikt product. De kozijnen kunt u eerst schilderen en vervolgens op kleur afkitten met Ottoseal S110. Vaak wordt het glas eerst gekit en de kit overschilderd.

Wij adviseren echter om eerst de kozijnen te schilderen en daarna op kleur te kitten. Welk Tecproduct te gebruiken? Plak je ramen af met schilderstape om een perfect afgewerkt eindresultaat te verkrijgen. A priori kan je ramen afkitten met TEC niet voor niks de alleskunner! Maar daarnaast ontwikkelden we speciaal voor het afkitten twee producten die het nog gemakkelijker maken.


Xealpro gebruik je voor voegen die niet en ook nooit geschilderd zullen worden. X-Seal gebruik je voor voegen die geschilderd zullen worden. Kit hecht niet op vochtige ondergronden. Kit dus niet als het net geregend heeft of wanneer de weerman onweer voorspelt.


Kies voor een kit die dezelfde kleur heeft als de voegen van je gevelsteen, zo krijg je een zachte overgang tussen het raam en de muur. De ene kit is namelijk de andere niet. Geef in de winkel duidelijk aan dat het gaat om het kitten van kunststof kozijnen alsook of ze gebruikt zal worden voor binnen- of buitenshuis.


Nadat je de juiste kit hebt uitgekozen is het tijd om de voeg of naad af te plakken. In de bovenzijde van het profiel zit een geultje dat was opgevuld met kit. Hierdoor krijgt de kit tegendruk en wordt tegen de zijwanden van de voeg gedrukt, waardoor een goed contact ontstaat tussen kit en hechtvlak.


Nadat de kit is aangebracht wordt het gekitte oppervlak glad afgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts