dinsdag 16 april 2019

Niet vergelende verf

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!


Van Kwasten tot Verfbakjes.

Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295. Witte verf die niet vergeelt.


Voor consumenten is het niet altijd even duidelijk welke witte verf wel of niet zal vergelen. Daarom heb ik een overzicht gemaakt van witte verf die niet vergeelt, witte verf waarbij geringe donkervergeling ontstaat en witte verf die vrijwel zeker zal vergelen binnenshuis. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe.


Niet vergelende verf of verf op terpentinebasis voor binnenschilderwerk.

Op plaatsen waar weinig zonlicht komt vergeelt met terpentine verdunbare verf het meest. Dit wordt in vakjargon ook wel donkervergeling genoemd. Erg vervelend als je witte verf geschilderd hebt. Maar welke verf vergeelt niet ? Voor binnen schilder je toch het liefst met. Watergedragen verf vergeelt niet tot nauwelijks daarom raden wij u aan als u binnen deuren of kozijnen gaat schilderen om het hier verf op waterbasis voor te gebruiken.


Verf die binnen in huis niet vergeelt. Oplossingen voor witte verf die vergeelt. Om problemen met witte verf die vergeelt zoveel mogelijk te voorkomen, is het verstandig om rekening te houden met de volgende aandachtspunten: Gebruik altijd verf op waterbasis en niet op terpentinebasis.


Verf op terpentinebasis vergeelt veel sneller dan watergedragen verf. Deze meubellak is gemakkelijk te verwerken en is nagenoeg reukloos. Voordeel is dus dat de lak in afgesloten ruimtes geen hinderlijke geur geeft. Het ziet er niet mooi uit, maar de vergeling van verf heeft uitsluitend uiterlijke consequenties.


Bij welke producten ontstaat vergeling? Donkervergeling ontstaat bij alle verfproducten waar alkydhars het bindmiddel is, dus alle verfproducten die met terpentine te verdunnen zijn, vertonen dit verschijnsel. Welke verf vergeelt niet ? Een verf op waterbasis (Acryl) zal altijd minder vergelen dan een verf op terpentinebasis (Alcyd).

Wilt u vergeling van de verf voorkomen, dan kunt u dus het beste voor een watergedragen verf gaan. Wilt u toch verven met een verf op terpentinebasis? Tegenwoordig zijn er diverse Alcyd verven verkrijgbaar die minder.


Juist de delen die niet in het licht komen zouden eerder vergelen als andere delen. Ze raadde mij aan om voor lichte verf over te gaan naar acryl (watergedragen) wat niet zou verkleuren. Niet één merk maar verschillende hebben dit probleem. Het nadeel van deze verf is wel dat deze moeilijker in het gebruik is.


Altijd de beste deal voor jou! De mate waarin een verf vergeelt, heeft onder andere te maken met de kwaliteit en het soort bindmiddel dat wordt gebruikt. Bij een kwalitatief goede verf zal de vergeling minder snel optreden, maar te voorkomen is deze vergeling niet.


Bij een watergedragen verf (acryl) doet het probleem van vergelen zich niet voor, dat van verkleuren van de. Dit kan bij verplaatsing nog iets bijtrekken, maar helemaal weg gaat het niet. Het verschijnsel zie je ook heel vaak aan de binnenkant van kelder- en toiletdeuren en trappen.


Daarnaast is het en bekend probleem in sponningen en andere hoekjes en kieren waar weinig tot geen daglicht bij komt. Waterbasis verven vergelen niet tot nauwelijks ten opzichte van alkydhars basisverven. Als je besluit hoogglans verf te gebruiken voor een binnen schilderklus, denk er dan aan om de juiste laagdikte op te zetten. Wanneer je namelijk te weinig laagdikte opzet, verliest de verf in enkele weken zijn glans. Schimmelwerende verf is dan een goede keuze.


Daar waar het niet lukt om genoeg te ventileren of waar muren al zijn aangetast is het de ideale keuze om de muur netjes af te werken. Bestel online de beste schimmelwerende verf , zowel voor in de badkamer en andere natte ruimten als zelfs de slaapkamer waar je last hebt van vocht. Plantodecor is relatief nieuw: een top-product qua dekking, schrobvastheid en met een niet - vergelend bindmiddel. In Porseleinwit (minder dekkend en minder schrobvast dan Plantodecor, gewoon goede verf en wel voordeliger) is het oude bindmiddel ook vervangen door Replebin, het niet - vergelende bindmiddel bekend van Plantodecor. Het beste advies is inderdaad wat Egeen en Regius aangeven, een niet vergelend polyurethaan lak.


Let wel op dat een parketlak vaak bestaat uit een aromatische polyurethaan wat voor vergeling zorgt, dus als u voor een parketlak gaat, vraag wel eerst of het een niet vergelend type is, een op basis van alifatische polyurethaan. Ik snap dat een deur kan vergelen als er niet voldoende daglicht is, maar dit kan toch zeker niet na een half jaar al het geval zijn en al überhaupt niet met een verf waarbij slechts geringe vergeling zou kunnen optreden! Wat was eigenlijk de reactie van Sikkens?


Bij de vraag wat is het verschil tussen verf op waterbasis en verf op terpentinebasis is het grote verschil hier tussen het verdunningsmiddel. Over het algemeen gebruik je binnen verf op water basis, en buiten verf op terpentine basis. Verf op water basis is geur arm, snel drogen niet vergelend , elastischer en beter voor het milieu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts