woensdag 20 februari 2019

Kleuren voor de muur

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur. Hier doe je inspiratie op, welk palet je ook kiest. Van heldere kleuren tot pastel.


Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies of lichte kleuren.

Dus niet alle eetkamerstoelen in één kleur , maar zes verschillende. Tegelijkertijd is het ook een hele mooie, warme en intieme kleur. Vergeleken met de muur kleuren groen, blauw en bruin, is het misschien iets minder populair, maar rode muren kunnen zéker ook heel mooi zijn. Een natuurlijke kleur groen geeft rust en warmte. Met de kleur groen haal je een stukje van buiten naar binnen.


Hang een paar mooie lijsten aan de muur , zet een aantal planten bij elkaar en voeg een paar leuke woonaccessoires toe. Een heel leuk resultaat bereik je ook door het kastje wat voor de muur staat in dezelfde kleur groen te schilderen. Onder daglicht zullen oneffenheden ook duidelijker zichtbaar zijn.

Zeker wanneer je donkere kleuren wil gebruiken. Bereid de muur dus goed voor en leg verschillende lagen verf aan. Begeleidende kleuren zijn de kleurtinten die gecombineerd worden met het kleur van de accentmuur.


Als het gaat om kleur in het interieur, dan zijn het vooral de kleuren van de muren , waar je als eerst aan denkt. Logisch ook wel, maar naast de muurkleuren, zijn er nog veel meer andere elementen die een kleur moeten krijgen. Elementen, waar je misschien pas later aan denkt. Ook de koele kleur groen is dus een rustgevende kleur , die ook nog eens zorgt voor wat meer diepte in je slaapkamer – zeker in combinatie met witte accenten.


Bovendien is groen natuurlijk een perfecte kleur om te combineren met een heleboel planten. Staat niet alleen leuk, maar zorgt ook nog eens voor gezondere lucht in de kamer. Breng deze kleuren muurverf bij voorkeur aan op een enkele muur zolang de woonkamer maar ruim daglicht heeft en voldoende breed is, dan is het prima mogelijk.


Dit omdat een donkere tint de neiging heeft om een ruimte visueel kleiner te laten lijken. Gebruik deze kleur bij voorkeur niet in kleine of te donkere ruimtes. Rood is de meest warme kleur. Daarom is er maar weinig rood nodig om ergens de aandacht op te leggen.


De kleur van liefde maar ook agressie. Witte muren in huis zorgen voor een hele toegankelijke en vertrouwde uitstraling. Met deze lichte muren kun je eindeloos aan de gang gaan om jouw huis te stylen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hier de juiste verf voor kiest. Om de muren in huis een egale, witte kleur te geven, kun je het beste kiezen voor witte verf van Flexa Expert. Kleur heeft een grote invloed op gevoel, en aangezien elke kamer een andere doel heeft is het een goed idee om je kleur daarop aan te passen. Wij helpen je alvast een handje voor je kleurkeuze in de slaapkamer en de home office. Wat doet kleur met jou en de ruimte?


Zin om je muren in een nieuwe kleur te verven, maar weet je niet zeker of deze wel in je interieur past? Je ziet meteen het resultaat in je eigen interieur. Pas over de kleur van de vloer nadenken na het kiezen van de kleur voor de muur.


Decoratiefouten: kleur aanbrengen op de muren. De volgende fouten doen zich meestal voor bij het aanbrengen van de kleur op de muren. Te veel kleuren aanbrengen aan de muren , meubels en decoraties is iets dat je moet proberen te vermijden. Kies een basiskleur voor de muren (meestal wit) en breng kleur -accenten aan op de plinten en deurposten Je kunt twee of maximaal drie tinten van kleur combineren Hieronder kun je verder lezen over de verschillende kleuren voor de woonkamer.


Onze styliste Lisa vond dat het weer tijd werd voor een nieuwe, frisse kleur aan de lange wand. Een mooi moment om hierop in te haken op onze blog, dachten wij. Eerder hebben we al een blogpost gedeeld met op welke manieren je kleur op de muur kunt toepassen.


Wil je een warme en knusse ruimte creëren? Ga je liever voor rust en ruimte? Of misschien is een natuurlijke, ontspannen sfeer echt iets voor jou.


En dan is nog de vraag welke muur je precies moet verven. GAMMA legt je uit wat het effect is van kleuren. Zo kies je eenvoudig de kleur waarmee je de juiste sfeer kunt creëren. Verf je muren in een diepe neutrale tint voor een warm effect. Zo creëer je een ruimte waar je het liefst de hele dag in wegkruipt.


Als je liever niet alle muren in een diepe kleur verft, kunt je ook alleen de muur achter je bank een intense kleur geven en voor de rest van de kamer juist lichtere tinten gebruiken. Dan zit je met het combineren van kleuren altijd veilig. Hoogglans, zijdeglans of mat? De glansgraad van de verf speelt ook nog een rol in hoe je een witte kleur ziet.


Een wittint in hoogglans lijkt witter dan witte, matte verf. Kies voor een beetje contrast bijvoorbeeld een matte verf voor de muur , en verf de kozijnen en deuren in dezelfde. De keus voor de juiste kleur voor je interieur kan veel stress, twijfels, en onzekerheid veroorzaken. Veel doe het zelvers maken regelmatig dezelfde fouten voordat ze hulp van een specialist inschakelen.


Als professioneel en onafhankelijk stylist en interieurontwerper help ik je graag met het kiezen van de juiste kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts