donderdag 21 februari 2019

Draaischijf keramiek

Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Om het draaien goed onder de knie te krijgen is een draaischijf onontbeerlijk. We verkopen elektrische draaischijven van verschillende merken en mogelijkheden. Sommige draaischijven zijn in hoogte verstelbaar voor de juiste zithouding.


Er is keuze uit een vaste of losse slibbak. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee. Keramiek maken op de draaischijf wordt in dit boek uitgebreid en grondig uitgelegd. Zo goed als nieuw Ophalen. Keramiek kan op bestelling gemaakt worden of kan aangekocht worden via de website. Ik maak strak en eigentijds gebruiksgoed.


Alle producten zijn met de hand gemaakt op de draaischijf en ook mijn glazuren maak ik helemaal zelf. Dan is er nog de gietijzeren draaischijf die zwaarder en daarmee nog stabieler is. Doordat deze ook op kogellagers loopt blijft hij extra lang draaien.


De gietijzeren draaischijf is daarom ook bijzonder geschikt voor het werken met keramiek.

De bestaande Shimpo draaischijven kunnen kg (pakken) klei verwerken. Wie draait er meer dan kg klei per keer? Pottenbakken te koop aangeboden en gevraagd. Hobby en Vrije tijd koop je op 2dehands! Daar we denken dat een hobby fijn moet zijn en moet passen in uw agenda stellen we cursussen voor die u kan volgen aan uw eigen ritme en tijdschema.


Zowel voor de cursussen draaien als keramiek opbouw verkopen we beurtenkaarten die u kan gebruiken wanneer het u past. Door ons modulair systeem leveren wij draaischijven in iedere grootte en draagkracht uit aluminium of staal, van m tot meter doorsnede, van kilo tot 4ton draagkracht, te huur of te koop. U kunt draaischijven uit onze standaardcollectie bestellen maar wij kunnen deze voor u ook op maat ontwerpen en bouwen.


Draaischijven zijn langzaam draaiende schijven die over het algemeen met de hand worden aangedreven. De draaischijven kunnen voorzien worden van metalen tapjes waarop losse houten plankjes kunnen bevestigd worden. Het gedraaide stuk kan op de plank blijven staan tot het voldoende gedroogd is. De plankjes zijn afzonderlijk verkrijgbaar in Ø 30cm of cm. We zijn zo’n uurtje of gezellig bezig met het draaien op de draaischijf en decoreren van potjes en schaaltjes.


Natuurlijk drinken en eten wij wat. Wanneer alles droog, geglazuurd en gebakken is kunnen de werkjes weer worden opgehaald. De kosten zijn € 2- per persoon en het is voor kinderen v. Creavisie verkoopt artists supplies met name pottenbakkers- ,beeldhouw- en schildersbenodigdheden.


Keramiek is een verzamelnaam waaronder verschillende door verhitting gemaakte materialen vallen.

Het woord keramiek betekent gebakken aarde. Onder keramiek vallen: aardewerk, steengoed en porselein. Terracotta is ongeglazuurd aardewerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts