maandag 17 september 2018

Mozaiek matjes plakken

Mozaiek matjes plakken

Met mozaiek kan je nog een beetje smokkelen omdat het kleine stukjes zijn maar met een grote tegel zie je duidelijk je snijranden. Stap Je zet zowel horizontaal als verticaal een waterpas lijn, die zet je op ongeveer navelhoogte. Dit zijn hulplijnen waarop je netjes je matjes kan plakken en het niet alle kanten op gaat. Het beste kun je inderdaad de plaat helemaal, of tenminste rij van de matjes insmeren.


Mozaiek matjes plakken

Met die matjes kun je bijna niets verkeerd doen, en het volgende matje plak je er weer naast. Alleen het snijden van de kleine tegeltjes, is het meeste werk. Die folie zit aan de achter zijde vd mozaiek matjes tegen ht netje gekleefd(kan ik toch niet meer verwijderen als ik ze tegen de muur kleef) ? Duw de kiezel- of marmer mozaïekmatjes één voor één horizontaal schuivend en met kracht tegen de muur of vloer. Het volgende matje duw je precies in de vorm van het eerste matje. Plak de mozaïektegels vast met flexibele lijm voor natuursteen.


De lijm moet in een schoon mengvat volgens de instructies van de fabrikant worden gemengd. Gebruik een langzaam draaiende roermachine of een spiraalroerder op de boormachine. De net geplaatste Qboard-bouwplaat hoef je niet voor te behandelen, deze kun je meteen plaatsen.


Zoals je op bovenstaande foto ziet zitten de glas mozaiek steentjes op twee manieren vast. Op het linker matje zitten de steentjes op papier en op rechter matje zitten ze vast op gaas. Lijm voor de mozaiek hobbyUniversele Lijm - Collall - 1 en mlPVA Hout Lijm - Collall - 1ml Silicone Lijm - en mlMapei Ultramastic - Pasta Tegellijm. De eerste tijd kunnen de glassteentjes na het opplakken nog verschoven worden.


Dit kan handig zijn om het geheel mooi passend te krijgen. Daarom is het wel verstandig om steeds een deel te gaan plakken wat afgebakend is. Dus plak een bepaald deel in een kleur in één keer helemaal dicht. Met de producten van SES Creative ontwikkel je op een leuke en veilige manier je creativiteit, vaardigheden en kennis.


Met de diamantjes die je er ook bij kunt plakken wordt het resultaat natuurlijk helemaal verbluffend. Mozaiek tegeltjes of mozaiek matjes ? De lijm is sterk genoeg om er later ook de achterkant van het lijstje mee vast te plakken , uiteraard nadat je er een leuke foto tussen hebt gedaan #128521; Er staat dat je de lijm maar een half uurtje hoeft te laten drogen, maar ik heb het een dag laten drogen. Het cementmengsel heb ik zelf gemaakt en aangebracht.


Het is niet echt noodzakelijk om het bruine papier te laten zitten, meestal zitten deze tegels ook op een matje. Wat wel belangrijk is dat je de tegels met een vlakke spaan aanduwt om bobbels te voorkomen in je tegelwerk. Wanneer de lijm enigszins aangetrokken is (en dat gaat snel) moet je het papier zeker verwijderen om de voegen schoon te maken.


Mozaiek matjes plakken

Knippen Het knippen van de glassteentjes doe u met een glaskniptang. U zou ook een nijptang kunnen gebruiken maar dan kunt u nooit zo goed en nauwkeurig knippen als. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen.


Let er ook op dat de voeg, die je tussen de mozaïekmatjes laat, even groot is dan de steentjes onderling. Het gebruik van tegelkruisjes is hier dus sterk aan te raden. Je hoeft niet met tegelsnijmachines te werk te gaan. De matjes kan je met behulp van een schaar zo bijsnijden dat ze perfect passen op de plaats die je voorziet.


Laat het indrogen en haal de toplaag er weer zorgvuldig af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts