woensdag 12 september 2018

Joost swarte glas in lood

Zwarte glas glazen vind je makkelijk via Vergelijk. Ruime keuze en scherpe prijzen. Het beste uit de bioscoop als eerste thuis. Geen abonnement, betaal per film.


Zoek naar glas in lood op de nieuwe KensaQ.

Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Denk aan het Paleis van Justitie in Arnhem, of woningen in de Marnixstraat. Nu beschikbaar ook voor bij u thuis een echt Swarte glas - in-lood raam in het formaat x 1cm.


Het zit in een metalen ophangframe. GBB uit Tilburg produceerde de ramen. Tevens is Swarte de architect van de Toneelschuur, een theatergebouw in Haarlem.


Daarnaast ontwierp Swarte talloze affiches en postzegels voor een grote reeks opdrachtgevers uit binnen- en buitenland.

In deze uitgave is van ieder raam een afbeelding opgenomen en bij een deel van de afbeeldingen zijn schetsjes gevoegd die aan het uiteindelijke resultaat voorafgingen. De stijl voor het maken van glas in lood ramen sluit heel goed aan bij de tekenstijl van Swarte. Glas en lood Joost Swarte. Het is dan ook zeker niet voor het eerst dat deze combinatie wordt gezien.


In Haarlem onder andere al bij het Johannes Enschede Hof en misschien wel een van de eerste in de serie het raampje van bloemenstal Termetz (rechtsboven op de rechtse foto). Piëzografie - Oplage exemplaren - Genummerd en gesigneerd. Wat heeft hij niet gedaan? Hij begon zijn eigen striptijdschrift, ontwierp platenhoezen, tijdschrift covers, startte een uitgeverij, ontwierp glas in lood ramen, gebouwen, meubels….


Joost Swarte is een broer van poppenspeler, decorontwerper en regisseur Rieks Swarte. Strips en series van Swarte zijn: Katoen en Pinbal, Jopo de Pojo, Anton Makassar, Dr Ben Cine en Niet Zo, Maar Zo en zijn vertaald in het Engels, Duits, Frans, Noors en Spaans. Swarte is naast illustrator ook ontwerper van glas - in-lood -ramen, postzegels, affiches, horloges en telefoonkaarten, altijd in de stijl die zo kenmerkend voor hem is. Samen met zangeres Fay Lovsky maakt hij de cd Jopo in Mono. Om de hoek van de Toneelschuur in Haarlem is het Johan Enschedé Hof te vinden, voor dit hofje maakte Swarte een groot glas -in-loodraam.


Het raam van zes vierkante meter is een cadeau van de ouderraad van de Haarlemse scholengemeenschap in het kader van het 60-jarig jubileum van de school. Zo goed als nieuw Verzenden.

Bekijk alles met joost swarte ! Kunstschrift onderzoekt de manieren waarop hij de reuzensprongen maakt. Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Bij de renovatie was het glas en lood in het trappenhuis verdwenen en dat werd door de school als een groot gemis ervaren. Vanuit dat vertrekpunt heeft Stroom Den Haag gezocht naar kunstenaars die iets met glas en ramen hebben.


Daarnaast werden ook veel zeefdrukken van Swarte via deze weg in de Benelux verspreidt. Voor Haarlem heeft hij zelfs een theater ontworpen, de Toneelschuur, dat in samenwerking met Mecanoo Architecten werd gebouwd. Hij blijkt zelfs een glas -in-loodraam te hebben ontworpen. We laten hem hier zien in de gehele breedte.


Dat betekent dat je wel even naar rechts zult moeten scrollen als je hem helemaal wilt bekijken, maar dat leek ons voor één keer geen bezwaar. Het maakt Swarte ’s werk niet simplistisch, integendeel. Als je er wat langer naar kijkt, zie je veel grapjes of dubbele lagen”, zegt curator Eva van Diggelen. Hij wil dat zijn tekeningen bij een tweede blik nog steeds interessant zijn.


Er zit altijd iets achter. Hij ontwierp ook postzegels, borden, gebouwen, brillen en glas - in-lood. Zo heb ik zelf erg veel glas in lood gemaakt.


En op zaterdag september zijn See All This-lezers welkom in zijn atelier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts