donderdag 31 mei 2018

Schuren muur

Maak de muur schoon, droog en stof- en vetvrij. Spachtelputz schoonmaken doe je door heet water te mengen met sierpleisterreiniger en vervolgens met een borstel flink te boenen. Muren schuren is belangrijk bij renovlies behang of verven.


Verwijder dan de loszittende stukken. Zeker bij nieuwbouw ontkom je er niet aan. Ook na stucen zul je muren moeten laten schuren.

Er zijn verschillende muren om te schuren , welke allemaal weer een andere aanpak vereisen. Na het schuren kun je eventueel de muur gaan verven. Het ontstaan van scheuren in muren heeft verschillende oorzaken.


Op deze pagina leest u alles over de verschillende redenen en de reparatie van een scheur door een constructeur. Een verzakking, het heien van heipalen, de droogte in Nederland of zelfs een drukke weg zijn bekende veroorzakers van een scheur in een muur. Net zoals verf niet wil drogen op een nat object, laat een te vochtige stuclaag zich niet schuren. Het is niet de moeite waard om aan te beginnen. Sterker nog, het is niet aan te raden om een natte stuclaag te willen schuren.


Scheuren in de muur , wat is er aan de hand?

Het optreden van een scheur in de muur is een indicatie dat er iets niet goed in orde is. Deuren gaan klemmen, plaatselijk verzakt de vloer, waarnaast mogelijk ‘knallen’ te horen zijn. Het zijn allemaal aanwijzingen dat er iets niet klopt en dus moet er snel een constructieve herbeoordeling komen. Want een scheur in een muur schaadt het aanzien van het huis, dat daardoor in waarde daalt. Alle reden dus om hier actie op te ondernemen want de scheuren worden meestal alleen maar groter wat gevaarlijk kan worden.


Als de muren verder strak zijn dan kun je het beperken tot de scheurtjes en gaatjes en die opvullen met gewone pleistergips of een vulmiddel op gipsbasis. Vullen, afstrijken, laten aantrekken, met een vochtige spons (dus niet nat) opschuren en na droging evt. Hoi, Vraagje over het schuren van muren. Ik heb reeds kamers van mijn woning geverfd.


Hele karwij want de plakker had zijn werk niet zo goed gedaan. Schuren van een muur Als je een muur opschuurt kan je kiezen voor handmatig of machinaal opschuren. Indien je kiest voor handmatig opschuren gebruik je best een blokje , zo is de druk die je met het schuurpapier op de muur uitoefent egaal verdeeld en krijg je ook een egaal resultaat. Beschadigde binnenmuren in je huis kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Wil je scheuren in de muur repareren, beschadigde buitenhoeken herstellen of gaten en oude schroefgaten vullen?


Gaten dichten en scheuren in je muren herstellen kan je makkelijk zelf. Dit doe je uiteraard best alvorens je aan het verven of behangen begint. Is de scheur het laatste jaar groter geworden.


Dus is hij of zijn de scheuren in muren breder of langer geworden? Indien de scheur groter is geworden, dan is het waarschijnlijk een bouwkundige fout die eerst hersteld moet worden.

Mijn zoon heeft voor mij een dunne laag van dit cementachtige spul op de muur gesmeerd maar het is hem helaas niet zo goed gelukt om. Zelfde probleem, een beetje, misschien weet iemand hier wat op. Ik wil een muur , die geverfd is met structuurverf (van die korreltjes, gewoon met een roller op te brengen) behangen met vliesbehang, omdat er wat scheuren en oneffenheden in zitten. Hierna wil ik weer opnieuw structuurverven. Met dat gaas gaat het stof erdoor en kan je zonder krassen schuren.


Muren zomaar schilderen, vragen een enorm mooi schuurtechniek en afwerking. Schuur je met de schuurmachine of met droog schuurpapier, draag dan altijd een stofmasker! Vergeet niet na het schuren het werk met een kleefdoekje of met vocht goed af te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts